Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Ikväll, svensk tid, släpper Microsoft en out-of-band uppdatering för det kritiska säkerhetshål som påträffats i Internet Explorer versioner 6-8. Installera den när den kommer. Mer information här: “Advance Notification for Update to Address Security Advisory 2794220

Det verkar som om attackerna är begränsade för tillfället, men eftersom det finns stor risk för ytterligare attacker inom kort så väljer man att lägga ut en extra uppdatering istället för att vänta på Patch Tuesday.

Sårbarheten kan användas för att installera elak kod genom så kallad drive-by-download, dvs när en surfare besöker en preparerad webbsida.

Taggar: Allmänt

Kommentarer

En kommentar to “Microsoft släpper en uppdatering till IE 6-8”

  1. More Tips on April 22nd, 2015 14:05

    More Tips

    Microsoft släpper en uppdatering till IE 6-8 | Säkerhet & Sånt

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.