Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Som jag skrev om härom dagen så upptäcks det gott om säkerhetshål i Adobes produkter. Nu har det kommit lite mer information om det senaste för er som gillar “tekniska”: En ganska tekniskt beskrivning av sårbarheten

Dessvärre verkar det som om Adobe inte tänker släppa någon extra uppdatering mot detta säkerhetshål, utan vi får vänta tills den 12 januari. Detta förmodligen beroende på att attacken verkar vara riktad och inte allmän. För mig är detta fel beslut. Inte bara på grund av att det kan ske en publik attack när som helst, utan även för att de som utsätts för den riktade attacken måste lita till andra säkerhetsfunktioner för att skydda sig. Tricket är att man inte vet innan att man utsätts för en attack.

Läs även “Ny allvarlig sårbarhet i PDF. Attack redan igång“. Där finns tips på hur man kan skydda sig mot denna (och liknande) attacker genom att avaktivera JavaScript i läsaren.

Sen tycker jag vi fattar varandras händer och tillsammans sjunger denna finstämda julsång: “All I want for christmas is an Adobe patch”.

Vill även passa på att påminna om mitt tidigare löfte . Jag har lovat på heder och samvete att inte komma och sjunga julsånger på ert kontor om ni nominerar mig till “Årets säkerhetsprofil” på nästa års Säkerhetsgala.

Imorgon är dessutom sista dagen att nominera till “Stora Talarpriset“. Tycker du att jag är en kanontalare, så får du gärna nominera mig. Det betyder så mycket för en gammal sliten säkerhetsspecialist. Det är dessutom min födelsedag imorgon så en nominering skulle vara en fin present. Och så lovar jag som sagt att inte sjunga julsånger för dig.

Ingen annan svensk IT-säkerhetsexpert kommer med sådana löften! ;-) Ha det med i beräkningarna när du nominerar.

Taggar: Adobe, Och sånt, Självförhärligande

Kommentarer

En kommentar to “Adobe-sårbarhet och nomineringsdags!”

  1. Johan on December 18th, 2009 01:48

    Ha den äran på födelsedagen Per!

    Hoppas du får en trevlig Jul!!!
    Och ett trevligt GottNytt år också givetvis !-)

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.