Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Det skrivs en del om DNSer nu. Enligt uppgift kommer FBI stänga ned en del ful-DNSer som elakingar satt upp. De som är infekterade med en speciellt elak trojan som kallas DNSChanger kommer efter det inte kunna surfa då DNSerna sköter uppslagningen mellan “www-namnet” och webbserverns IP-adress.

Läs mer på IDG.

Oavsett vad så kan jag varmt rekommendera dig att prova vår tjänst Norton DNS. Den är helt gratis att använda. Vi tillhandahåller den utan kostnad för hemanvändare och för företag av olika slag om man blir partner (mycket bra om man har t ex ett internet-café)

Du byter helt enkelt ut de DNS-inställningar du har idag (t ex i din bredbandsrouter) mot dns.norton.com. Så enkelt är det. Fullständiga instruktioner finner du på sajten.

När du sedan surfar ser vi automatiskt till att du inte hamnar på elaka sajter. Jag märkte själv att det gick snabbare att surfa efter det att jag bytt. Det verkar som om vår DNS är snabbare än min internetleverantörs.

Prova själv och säg vad du tycker.

Ett blogginlägg omatt elakingarna bakom DNS Changer åkt dit

FBI har en lång och intressant historia om gänget

Är du orolig och undrar om du är infekterad så rekommenderar jag dig att ladda ned vårt gratisverktyg Norton Power Eraser. Den tar bort mycket av det som vanliga antivirusprogram har svårt med.

Taggar: Allmänt

Kommentarer

2 kommentarer to “Prova en annan DNS – snabbare, säkrare”

 1. Per Edman on February 27th, 2012 16:14

  Hej!

  Jag ser att du rekommenderar Nortons DNS som alternativ till vad man nu fick från sin internetleverantör. Intressant. Jag har testat ett par alternativa DNSer men kände inte till att Norton hade en också. En fråga dock: Brukar man inte använda IP-nummer till sin DNS, hellre än DNS-namnet?

 2. Dan on August 24th, 2012 19:51

  Kan rekommendera NortonDNS, verkligen bra service för privata.

  Det enda jag hade önskat var att man hade följande knutet till tjänsten;

  1. När man i adress fältet bara skriver ” groda ” och trycker enter så brukar google.se öppnas upp för sökningen men gör inte med dessa DNSer.

  2. Önskade att när blir blockerad, får möjlighet att ha en sökruta kopplad till ex Google eller länkar till andra sidor.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.