Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Aktiebluff via MSN

11 Nov 2010

Fick just detta meddelande från en person jag inte längre har på min MSN. Vad tror ni? Är det äkta eller en bluff?

Visst är det en bluff. Ett insidertips på en superaktie.. länkar till en youtube-video (förmodligen finns där reklam för nåt), och framförallt skriver han på engelska till mig (han är svensk och rätt dålig på engelska i allmänhet).

Jag gillar dock avslutningen :-) Det var väl inte meningen att just jag skulle ta del av tipset, så tanken var väl att jag skulle överskäljas av nyfikenhet och kasta mig över detta.

Nåväl. Får ni sånt här, även på svenska och även från vänner, klicka inte på det. Om texten ser bra ut, men kommer oväntat eller är uppseendeväckande – fråga tillbaka. Fråga nåt i stil med “Oj? Vad var det där för spännande?” och vänta på svar. Klicka inte först. Vänta, sen klicka. Om det är en luring kommer personen vara helt oförstående eftersom denne inte sänt meddelandet.

Tänk först – klicka sen.

Taggar: Allmänt, Bedrägerier, Korkat

Kommentarer

En kommentar to “Aktiebluff via MSN”

  1. Matte on November 11th, 2010 21:22

    Kul reklamtext under din bild.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.