Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Under onsdagskvällen annonserades det publikt – Symantec köper delar av VeriSigns verksamhet!

Detta är stora och goda nyheter. Det finns oerhört mycket vi kan göra med de delar vi nu plockar över.

De flesta av er kommer i kontakt med VeriSign varje dag. Ska du handla något på Internet eller loggar du in på någon sida där adressen börjar på “https” så använder du förmodligen ett certifikat från VeriSign även om du inte märker det. De delar vi nu köpt är certifikattjänsten för Secure Socket Layer (SSL), PKI-infrastrukturen, VeriSign Trust Services och VeriSign Identity Protection (VIP) tjänsten för autenticering.

Människor och information
Detta uppköp är lika viktigt för dig som hemanvändare som för företagen. Nu kan vi ännu bättre än tidigare hjälpa till att utveckla nya affärsmöjligheter och göra det ännu enklare och säkrare att vara uppkopplad.

Idag handlar säkerheten om två huvudteman: Människor och Information. VEM du är är i datorvärlden oerhört viktigt att klargöra. Vilka resurser och vilken information ska du ha tillgång till? Det är lika viktigt att släppa in rätt personer som att blockera ut fel personer.

En av de mer grundläggande reglerna för säkerhetsarbete är att “information ska säkras där den skapas, hanteras, lagras och överförs”. Med andra ord – överallt och hela tiden. Idag är det informationen som är viktigast och känsligast för de flesta företag och privatpersoner, och samtidigt det hetaste bytet för cyberbrottslingarna (90% av all elak kod är specialskriven för att stjäla information). Lika viktigt som att skydda informationen överallt och hela tiden är det att veta vem som har haft tillgång till den. På så sätt kan man t ex spåra läckor och stöld.

Med bas i våra befintliga produkter och genom uppköpet av VeriSigns autenticerings- och identitets-funktioner tillsammans med det tidigare uppköpet av PGP kan vi nu börja bygga upp mycket intressanta säkerhetslösningar!

Det kommer komma många spännande saker ur de senaste två uppköpen. Jag kommer skriva mer om dem när det blir publikt.

Detta känns mycket bra!

(Köpet skall dock först malas genom de sedvanliga kanalerna och beräknas avslutas först i septemberkvartalet. Loggan i bilden överst är förmodligen den nya, men det spikas inte förrän affären är klar.)

Taggar: Allmänt

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.