Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Läs den underhållande berättelsen om hur det gick till när två av de tre personer som låg bakom botnätverket Mariposa sökte jobb hos Panda

Artikeln finns hos KrebbsonSecurity

I den seriösa delen av säkerhetsbranschen finns en policy att aldrig anställa någon som är eller har varit inblandad i fuffens. Visst, alla förtjänar en andra chans, men inte i vår bransch.

En del “före detta” virusskrivare och hackare söker jobb hos oss och tycker att de har en hel del kunskap att komma med. Men vi är helt enkelt inte intresserade. Vi skiter rent ut sagt i princip i vad som driver en virusskrivare eller hur en hacker tänker. Vi behöver folk som är duktiga på att läsa kod. Det finns det gott om på “den goda sidan”.

En viktig anledning är att vår bransch bygger på förtroende. Om vi skulle anställa “före detta” hackers så skulle det alltid finnas en obehaglig känsla när man sänder ut dem till kunder. Kommer de avslöja allt de hittar eller kommer de spara undan information till framtida hack? Om de hittar en angripare i systemet som är deras bästa kompis, kommer de då avslöja honom/henne?

En annan oerhört viktig anledning är att det skulle sända ut helt fel signaler. Signalen skulle bli “lär dig hacka/skriva virus och få ett jobb i säkerhetsbranschen”. Det är inget vi vill uppmuntra till.

Nä, vill du ha ett jobb i branschen så se till att sköta dig. Då är du välkommen till ett mycket spännande jobb i en mycket spännande bransch!

Taggar: Allmänt

Kommentarer

2 kommentarer to “Botnetägare sökte jobb hos Panda”

  1. Fredds on May 6th, 2010 16:02

    Det är väl precis samma som att dömda pedofiler inte ska få jobba på dagis och personer dömda för brott inte ska få bli poliser osv…

  2. Robert Andersson on September 18th, 2010 23:08

    Bra att man har stramat upp rutinerna. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bill_Gates_mugshot.png

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.