Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Inatt försvann Twitter.com. Men innan dess så verkar det som om de råkat ut för en så kallad “defacement”, alltså att någon hackat webbservern och bytt ut framsidan mot något helt annat. I natt såg Twitter.com ut så här:

Twitter-defacement-by-iranian-cyber-amy

Det spekuleras lite nu på morgonen om det verkligen var en defacement (de har iofs haft flera sårbarheter tidigare), eller om det rör sig om att någon pekat om en DNS-inställning. Det innebär i lekmannatermer att alla som vill till twitter.com istället kommer till en annan webbserver. Det får väl kanske en mer noggrann utredning komma fram till.

Uppdatering: Enligt Twitters egen tweet så var det verkligen en DNS-omstyrning.

Mer information och uppdateringar på Techcrunch.com

Twitters egen blogg kommer förmodligen ha mer information

Reflektion: Jag får alltid kalla kårar när något sånt här händer. Ponera att någon lyckas ta sig in bakvägen hos en populär social nätverksplats eller liknande och skickar ut bedrägliga meddelanden till alla användare med länkar till elaka webbplatser. Då blir det snabbt riktigt illa.

Taggar: Hackers, Intrång, Säkerhetshål, Twitter

Kommentarer

En kommentar to “Twitter hackat av “Iranian Cyber Army”?”

  1. Emil Vikström on December 21st, 2009 13:05

    Hoppas att utrullningen av DNSSEC går fort när det börjar införas på fler toppdomäner. Med DNSSEC hade detta kunnat undvikas.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.