Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Trevligt! Uppenbarligen har “Betalning Släppa Dept” hittat en vinnande e-postadress med hjälp av sin “Synkroniserade Random Selection System (SRSS).” Fantastiskt bra… Se så lätt det går att casha in fett med stash som man säger i Stockholm. 10 miljoner kronor bara så där. Jag visste väl att det skulle löna sig att finnas på Internet.

Betalning Släppa Dept
Trafalgar Square
Pall Mall East
London SW1Y 5BJ
Storbritannien
Telefon: +447045768060
Ref: BTD/968/05
Sats: 409978E

Kär Vinnare,

Vi vill informera dig om att din e-postadress har utvecklats till en av de lyckliga vinnarna i årets OPEC FOND för internationell utveckling, och du har därmed vunnit själv ett totalt kontantbelopp på niohundratusen Brittiska Pund (£900,000.00 GBP) i denna kategori (Batch: 409978E).

Alla e-postadresser som hänförs till denna årsrapport drar var expedierar slumpmässigt från en Internet-resurs databas med Synkroniserade Random Selection System (SRSS). Att behandla din vinnande / hämta din niohundratusen Brittiska Pund (£900,000 GBP) vann fonder, skicka följande information till opecawrd09@gmail.com

1. Ditt fullständiga namn:
2. Land
3. Batch Number:
4. Ålder
5. Telefon / Fax:
6. Yrke:
7. Kön:

Grattis till dig från ledningen och personalen i OPEC FOND för internationell utveckling. Vi väntar på ert snabba svar.

Högaktningsfullt

Dr. Richard A. Simon (direktör för överföringen),
Email: opecawrd09@gmail.com
OPEC FOND FÖR INTERNATIONELLT UTVECKLINGSSAMARBETE (OFID).
Copyright 1976-2009.

Tack till M.L. för tipset

Taggar: Bedrägerier, Korkat, Trams

Kommentarer

3 kommentarer to “Kär vinnare, här får du 10 miljoner kronor”

  1. Varning utfärdad. « Karl Lettenström on November 27th, 2009 09:43

    […] Hellqvist skriver ofta om liknande mail, både för att varna och informera. Det är ett bra initiativ, tycker jag. Därför, Per, om du […]

  2. LIGIZT on November 28th, 2009 23:12

    Ej fått just detta skräp i min låda, men kan infa om att otyget du skrev i följande inlägg: http://blogg.idg.se/perhellqvist/entry.jsp?messid=6909 har börjat florera lite lätt. Själv gick jag aldrig på tramset, speciellt då jag läste ovanstående post när du väl skrev det för något år sedan. Dessvärre är ej hela min bekantskapskrets lika “smarta” så visst har jag fått detta sk “hoax otyg” oxå. Kan tilläggas att den bifogade mailhistoriken var relativt stor dessvärre ;-( Tackar förövr för en bra o trevlig blogg :-)

  3. LIGIZT on November 28th, 2009 23:24

    Hmm?! Otyget du skrev OM, skulle det såklart stå juh hmm “edit” hehe

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.