Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Grattis Kitte!

26 Nov 2009

Igår kväll var det utdelning av Begriplighetspriset som anordnas av kommunikationsbyrån “Publik”. Som jag tidigare skrivit var jag en av 15 nominerade till priset. Tyvärr vann jag inte.

Priset delades ut till Kitte Arvidsson som är textbearbetare (och medgrundare till) Centrum för lättläst. Denna fantastiska dam har alltså tillbringat större delen av sitt liv (mer eller mindre) med att skriva om krångliga (myndighets-)texter så att alla kan förstå. Kitte förklarade i sitt tacktal att ca 25% av svenskarna har större eller mindre problem med att förstå mycket av den text som publiceras. Hennes arbete är och har varit att se till att alla hänger med. En mycket värdig pristagare! Grattis Kitte!

Jag är dock oerhört glad och tacksam för nomineringen. Jag har arbetat hårt och länge med att just vara så begriplig som möjligt. I intervjuer, föreläsningar och inte minst här på bloggen försöker jag använda ett så enkelt språk som möjligt (eller som Gunnar Sträng lär ha sagt: “Man ska inte använda utländska ord när vi har en inhemsk, adekvat vokabulär disponibel”).  Alla ska kunna hänga med och förstå hur man kan bli lite säkrare. Jag lovar att fortsätta med det och att anstränga mig ännu mer för att bli ännu tydligare. ALLA ska med!

Jag håller tummarna för nästa års Begriplighetspris :-)

säk-prof-prisetI väntan på den passar jag på att tipsa om att man nominera hårt arbetande säkerhetsexperter till “Årets säkerhetsprofil” på nästa års Säkerhetsgala.

För att visa hur viktigt detta pris är för mig och hur seriöst jag tar det utfäster jag härmed följande löfte: Om du nominerar mig lovar jag att inte komma och sjunga julsånger hos dig. Ingen annan svensk säkerhetsexpert kommer med sådana löften! 😉 Ha det med i beräkningarna när du nominerar.

Taggar: Allmänt, Självförhärligande

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.