Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

unlocked-iphoneNär det duggar så regnar det som man brukar säga. Bara dagar efter Ikee-masken för iPhone så dyker det upp ett nytt hackerverktyg. Verktyget använder samma teknik för att komma in i telefonen som masken gjorde. Skillnaden är dock att man inte märker att detta verktyg installerats. En annan, och mer allvarlig skillnad, är att detta verktyg ger elakingen möjlighet att ladda ned information från din iPhone; e-post, kontaktlistor, SMS, kalenderinformation, fotografier, musik- och video-filer samt andra filer från andra iPhone-applikationer.

Detta verktyg kan bara fungera på en “öppnad” (“jailbroken” låter konstigt) iPhone och bara om man inte ändrat standardlösenordet för SSH. Läs i mitt tidigare inlägg om Ikee-masken om hur man ändrar det.

Verktyget är av allt att döma inte spritt i någon nämvärd omfattning, men detta bör tjäna som en väckarklocka för de som valt att öppna sin iPhone. När du gör det så öppnar du upp för annat hyss. Var försiktig med de applikationer du laddar ned och se till att ändra standardlösenord och så vidare.

Taggar: Apple, Hackers, Intrång, iPhone, Jobbigt, Säkerhetshål

Kommentarer

2 kommentarer to “Nytt hackerverktyg till iPhone”

  1. Leif Nixon on November 11th, 2009 15:46

    Inte för att du på något sätt har fel, men det *underliggande* problemet är ju att det överhuvudtaget finns ett defaultrootlösenord. Det är en ohyggligt dålig idé.

  2. admin on November 11th, 2009 16:47

    Håller med. Särskilt ett 6-teckens lösen som dessutom finns i ordböcker… Samma lösen finns dessutom på samtliga enheter… Det går an, om man kräver att användaren byter lösen första gången man använder det, men inte annars.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.