Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

apple-maskVissa spel har dolda faror i sig och vissa är mer öppna med vad som kommer hända. Spelet “Lose/Lose” för Mac är just ett sådant. Upphovsmannen är helt öppen med vad spelet gör. Han säger sig ha skapat spelet för att uppmärksamma det faktum att vi ignorerar det mesta i vår iver att klicka på saker och underhålla oss.

Så, vad gör spelet då? Det ser ut som den gamla klassikern Space Invaders, men med en enorm skillnad: De utomjordiska skeppen är egentligen filer på din dator! Varje gång du skjuter ett skepp raderas en fil från hårdisken.

Vad ska man tycka om ett sådant spel? Ptja.. det är väl upp till var och en vad man vill göra med sina filer på datorn. Men risken finns att oskyldiga råkar illa ut, så vi har valt att lägga till en signatur i antivirusprogrammet.

Här är upphovsmannens sida med mer information och en video. Spelet kan laddas ned från samma sidan, men GÖR INTE DET. Den kommer radera filer från hårddisken.

Fast å andra sidan, om man lyckas missa den tydliga varningstexten i början av spelet så kanske man får skylla sig själv:

loselose2

Och vem sade att man inte kan skriva elak kod till Mac?

Taggar: Apple, Korkat

Kommentarer

2 kommentarer to “Varning för Mac-spel”

  1. Osäkert leverne. « Karl Lettenström on November 10th, 2009 16:40

    […] Ni som är intresserade, eller ni endast vill ha lite mer info att kunna dra ut ur rockärmen nästa gång Mac eller Apple är på tapeten i matkön bör läsa följande inlägg: http://blog.perhellqvist.se/blog/2009/11/09/forsta-masken-till-iphone/ http://blog.perhellqvist.se/blog/2009/11/10/apple-tapper-till-58-sakerhetshal/ http://blog.perhellqvist.se/blog/2009/11/06/iphone-spel-spionerar-pa-dig/ http://blog.perhellqvist.se/blog/2009/11/03/varning-for-mac-spel/ […]

  2. Skomakarens femte kusins avkomma on November 17th, 2009 18:37

    Bra rutet, Karl!

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.