Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Spamknapp Sanford “Spamford” Wallace dömdes nyligen till att betala 711 miljoner dollar i böter till Facebook för att ha spammat ut mejl som förfalskats att se ut att komma från Facebook.

Summan kan tyckas hög, men man måste komma ihåg att dels utdömdes böterna ut i amerikansk domstol och dels ska det tjäna som avskräckande för andra hugade spammare.

Boten ligger på 50 dollar per utskickat mejl, så det är bara att räkna lite så ser man hur mycket spam han skickade bara i denna kampanj.

Det är inte synd om Sanford. Inte alls. Han är en av tidernas mest notoriska spammare och förorsakat enorma kostnade för företag runtom i världen och mycket tandagnisslan hos hemanvändare. Han har dessutom dömts till dryga böter förut. Han borde ha fattat budskapet vid det här laget.

Mejlet han skickade ut var heller inte särskilt harmlöst. Det var ett mejl som förfalskats att se ut att komma från Facebook. Man ombeds att skriva in sina inloggningsuppgifter. Dessa sändes till Sanford. Därefter loggar han in på ditt Facebook-konto och skickar reklam till dina kompisar i ditt namn. Tycker du fortfarande att det är synd om Sanford?

Sanford-Wallace

<– En glad Spamford. Förmodligen innan domen förkunnats.

Här finns säkerhetstips för Facebookanvändare. Klicka gärna runt bland flikarna. Läs och kom ihåg dem.

Taggar: Allmänt, Bedrägerier, Facebook, Spam

Kommentarer

6 kommentarer to “Spammare dömd till rekordböter”

 1. Johan on November 1st, 2009 03:06

  Oj vad dyrt sa han nog, för han trodde nog inte att det skulle kosta en förmögenhet och lite till att jävlas med facebook användarna.

  Tur att man inte är anv av facebook själv!

 2. Spammare dömd till rekordböter « Tobias on November 1st, 2009 23:07

  […] Spammare dömd till rekordböter Dela det här inlägget! Twitter Digg Facebook Delicious StumbleUpon Google Bookmarks LinkedIn Technorati Favorites Det här inlägget postades den 01 Nov 2009 klockan 22:07, och ligger i kategorin Länkar. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan hoppa till slutet och lämna ett svar. Pingbacks ör för närvarande inte tillåtet. blog comments powered by Disqus var disqus_url = ‘http://tobiasaberg.se/index.php/2009/11/01/spammare-domd-till-rekordboter/ ‘; var disqus_container_id = ‘disqus_thread’; var facebookXdReceiverPath = ‘http://tobiasaberg.se/wp-content/plugins/disqus-comment-system/xd_receiver.htm’; var DsqLocal = { ‘trackbacks’: [ ], ‘trackback_url’: ‘http://tobiasaberg.se/index.php/2009/11/01/spammare-domd-till-rekordboter/trackback/’ }; […]

 3. Shared Items – November 2, 2009 « Testblog on November 2nd, 2009 06:46

  […] & Sånt – Spammare dömd till rekordböterOctober 31, […]

 4. Länkar – 02 Nov 2009 « Tobias on November 2nd, 2009 18:51

  […] & Sånt – Spammare dömd till rekordböter31 Oct […]

 5. Repris: Så hanterar du bedragare on August 5th, 2011 15:50

  […] USA fick en spammare betala 711 miljoner dollar i böter. En annan fick 1,35 miljarder dollar i böter och en fick 4 års […]

 6. maries on May 26th, 2013 16:41

  Låter dyrt

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.