Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Firefox-logo

Nu släpps en hög med säkerhetspatchar till Firefox. De kommer till dig automatiskt. Installera dem.

Det är många som tror att Firefox är en säker webbläsare, men sådana finns egentligen inte. Här finns en listning över säkerhetshål i Firefox över tiden.

http://www.mozilla.org/security/announce/

De som är rödmarkerade är av den allvarligaste sorten. De tillåter en attackerare att installera saker på din dator bara genom att du surfar in på en webbsida. Som alltid gäller att köra den senaste versionen och att installera säkerhetsuppdateringarna när de kommer.

Det som är Firefox styrka är de tilläggsprogram man kan installera. Men kom ihåg att även de kan introducera säkerhetsproblem. Ett som jag starkt rekommenderar är NoScript. Den skyddar dig mot de automatiska infektionerna (som är JS-baserade), så länge du inte specifikt tillåter dem.  Det blir lite pill och många sidor kräver en del godkännande för att de ska fungera, men det kan det vara värt. Godkänn dock sällan eller aldrig ett skript som vill köra från en IP-adress.

Taggar: Firefox, Säkerhetshål, Trojaner, Virus, Webbläsare

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.