Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Nu har vi lanserat vår nya kampanj “Varje klick räknas” i Sverige.

Som en del i kampanjen har vi öppnat konstutställningen VirusArt, som är en skildring av digitala faror på Internet. VirusArt är en lokal del av vår stora informationskampanj “Varje klick räknas”, som ska öka kunskapen om den alarmerande utvecklingen av skadlig kod på internet och engagera enskilda användare.

VirusArt består av två delar där den ena delen är en utställning av professionella konstnärers tolkningar av digitala faror på nätet. Dessa ska sen fungera som inspirationskälla för alla kreativa datoranvändare att ladda upp sin egen tolkning och därmed vara med och tävla i den öppna tävlingen på VirusArt.com.

Är du mer av en kritiker än konstnär kan du istället gå in och rösta på dina favoritverk och vara med i tävlingen. Tävlingen kommer att pågå fram till årsskiftet och det är alltså användarna själva som utser vinnaren genom att gå in och rösta på sin favorit. Priset är 1,000 Euro.

På utställningen ställer fem konstnärer (två tatuerare, en modefotograf, en illustratör och en grafiker) ut sina egna tolkningar av digitala faror. Utställningen är ett försök att synliggöra de digitala farorna på Internet som idag i mångt och mycket är osynliga.

Utställningen startar den 15 oktober, 16.00 och pågår till den 22 oktober, på Galleri Adesso på Åsögatan 136 i Stockholm. Ni är varmt välkommna dit och titta på dessa konstverk.

Du är också varmt välkommen att gå in på siten www.virusart.com och ladda upp din egen tolkning av ett datorvirus.

Taggar: Allmänt, Kul, Virus

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.