Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Spam burkDet ska bli skönt. Efter den senaste veckans lotterivinster så finns egentligen ingen anledning att gå till jobbet. Sen har jag visst en hel del pengar att hämta i afrika också.

Min ofattbara tur började i onsdags när jag vann hela 850.000 Euro!!! Det är en bit över 8 miljoner svenska kronor! Tydligen är jag med i ett lotteri baserat på min e-postadress. I kombination med mitt lottnummer (uppenbarligen hade jag nummer 106012) så vann jag!

Inte nog med det! Dagen efter vann jag i ytterligare ett e-postlotteri! Denna gång hela 1 miljon Euro! Även denna gång hade jag (såklart av en ren slump) lottnummer 106012. Det måste vara mitt verkliga turnummer.

Medans jag satt och funderade på vilket av de online-casinon jag skulle leka bort en del av vinsten på (har fått en del riktigt intressanta tips via e-post under helgen) fick jag ett mycket intressant brev. Det står i och för sig att jag inte får berätta om det för någon, men det stod inte att jag inte fick blogga om det. Brevet kom från Mr McCollins Phillipé som bor i Abidjan på Elfenbenskusten och meddelade mig att hans klient “Engr. Herman” som uppenbarligen var svensk nu omkommit med hela sin familj. Tragiskt. Banken på Elfenbenskusten letar nu efter släktingar att utbetala innestående medel till, men har ännu inte lyckats. Därför kontaktar nu herr Phillipé mig. Det gäller häpnadsväckande 17.5 miljoner dollar! Wow… nästan 113 miljoner kronor… Nu verkar herr Phillipé slarvat lite. Han säger att han skriver till mig eftersom jag har samma efternamn som hans avlidne klient, och han föreslår att jag ska utge mig för att vara släkting så att inte pengarna försvinner in i statens skattkammare. Jag heter ju i och för sig inte Herman i efternamn. Men det kommer jag såklart inte säga till honom. Inte vill jag riskera att förlora 56 miljoner kronor (och lite växel).

Klart värt att fundera på.

Medans jag skrivit det här så vann jag ytterligare en miljon dollar på ytterligare ett lotteri jag inte visste jag var med i. Men denna gång var det ett annat nummer som vann 1104EA.

Jag måste bli bättre på att hålla reda på vilka lotterier jag är med i tror jag.

Såklart är allt bluff och båg. Gå inte på dessa lockelser. Det enda de vill är att lura av er pengar. Jag har skrivit det förut, men många av dem som hittat till denna blogg har sökt på Freelotto (och Matrix-hoaxet), så det verkar som om 1. många får dessa brev och 2. inte alla förstår direkt att det är en bluff utan hoppas någonstans att det finns ett gratislotteri som vräker ut miljontals Euro/dollar.

Här är ett par tips:

Använd sunt förnuft. Om du har vunnit i ett lotteri du inte visste att du är med i så är det bluff. Får du ett mejl från någon okänd person som vill dela med sig av någon okänd avliden persons bankmedel så är det bluff. Får du aktietips av någon okänd så är det bluff. Får du en varning om ett hemskt datavirus som kan göra allt från att radera alla filer på hårddisken till att krympa skorna och ändra kylan i kylskåpet så är det en bluff.

En sista varning – Klicka inte på länkarna i spambreven. Sidan du tas till kan vara preparerade med elak kod. Bara radera och gå vidare i livet.

Och vill ni spela poker på nätet så prova Wilma Poker. Den drivs av en kamrat till mig. Blir ni lurade där kommer jag personligen bestraffa honom :-)
(Vill bara förtydliga att jag inte är delägare i den sajten och får inte del i vinsten)

Taggar: Allmänt, Bedrägerier, Falsk virusvarning, Hoax, Spam

Kommentarer

6 kommentarer to “Lotterivinsterna öser in – Jag ska sluta jobba tror jag”

 1. Magnus Finbom on January 29th, 2008 09:30

  LOL! Jag bara älskar desa artiklar som öser ut rå ironi. Skön morgonläsning!

 2. afx on January 31st, 2008 02:02

  Hatar ordet LOL.
  Annars skönt med ironin. Men det lär vara 2 av 10 som ens går på sån skit..i hate spam.

 3. Carola on January 31st, 2008 07:44

  Men vänta nu…JAG vann ju Eurovinsten??!!
  Bra sida!

 4. Hfix on February 8th, 2008 20:21

  Jag hoppas att du skojade med det där din vinst att du vann över 8 miljoner.
  hehe

 5. admin on February 8th, 2008 20:50

  Visst skojjar jag. Hela inlägget var tänkt som ironi. Man undrar lite hur de som skickar ut saker tänker egentligen. Bara igår fick jag samma brev med där jag vunnit 1 miljon Euro fem gånger från olika avsändare. Får man ett enda så kanske man funderar på det, men när man får brev på brev på brev så väcks ju förhoppningsvis misstankar.

 6. Lars Gäfvert on September 28th, 2009 23:13

  Att få så mycket spam som du tyder på att du varit oaktsam med din e-postadress och därmed satt din säkerhet på spel. Själv byter jag regelbundet och har inte dessa problem.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.