Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Spam burkLäste just en artikel på CSO‘s webb med titeln “Spammarna tog semester efter en hektiskt jul“. Analysen i artikeln var att detta beror på att spammarna efter den hektiska tiden innan jul nu “saknar resurser för att göra ytterligare utskick”

Personligen tvivlar jag på att spammarna lutar sig tillbaka efter jul och känner att de tjänat “tillräckligt” med pengar för att inte sända mer spam på ett tag. Att de skulle ha slut på resurser låter märkligt eftersom allt de behöver är e-postadresser, internetkoppling, programvaror och nåt att erbjuda. Jag har svårt att tänka mig att någedera någonsin skulle ta slut. Julrush eller inte.

Kanske nedgången istället kan ha att göra med att Alan Ralsky med följe arresterades vid nyår?

Han är en mycket notorisk spammare som helt enkelt inte ger upp. Numera har även han börjat använda sig av botnets för att sprida spam.

Alan Ralsky är på sätt och vis en patetisk figur. Normalt sett gör han reklam för bolån, semesterresor, online-apotek och kasinon och så vidare. Inget som man direkt upprörs över, men han verkar på senare tid gått över till så kallad aktie-spam. Det vore skoj att läsa hans memoarer om han nu bestämmer sig för att skriva dem någon gång. Han stämdes till exempel 2001 av Verizon på $37 milj för att hans spammande sänkte deras mejlservrar. Tydligen vad 56 GB spam rakt ned i knät på deras mejlservrar mer än vad de klarade. När han för ett par år sedan köpte ett nytt hus (för $740.000 kontant!) kom adressen ut på internet med bilder och allt. Folk tycker att hämnd är skoj så följdaktligen dränktes han i kataloger, broschyrer och varor. Av förklarliga skäl tyckte han inte att han förtjänade det…

(Mycket mer om Al Ralsky hos ROKSO)

Ralsky-arresteringen eller inte… vem vet hur spammare tänker? Kanske vet de att folk i allmänhet inte har så mycket pengar efter jul och nyår? Men, å andra sidan så kanske de borde satsa på “get-rich-quick” bedrägerier istället :-)

Taggar: Allmänt, Spam

Kommentarer

En kommentar to “Mängden spam minskar sägs det… varför?”

  1. 'ILLEGAL on April 25th, 2008 02:33

    None…

    None…

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.