Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Polismuseets loggaFör dig som inte har något viktigare för dig i helgen kan jag tipsa om att Polismuseet just nu har en högaktuell utställning som handlar om Brott på Internet:

Den tillfälliga utställningen Brott på internet berättar om olika brott som man kan råka ut för på Internet och lyfter fram hur polisen arbetar. Besökaren får också goda råd om hur man kan skydda sig från brott.

Internets möjligheter att nå massor av människor snabbt och samtidigt har också medfört ökad brottslighet.
Polismuseets nya utställning Brott på Internet beskriver Internets utveckling ur ett historiskt och tekniskt perspektiv och lyfter fram hur brottsligheten på nätet har utvecklats. Här beskrivs också vad polisen gör för att bekämpa brott som begås på Internet.
En ordlista ger besökaren möjlighet att förstå skillnaden mellan phishing, skimming, spam och andra begrepp som dyker upp allt oftare omkring oss.

I utställningen finns också bland annat en fallbeskrivning av den så kallade Alexandramannen. Mannen, som kallade sig för Alexandra när han var på Internet, lurade unga flickor att ha kontakt med och träffa honom. Han dömdes till tio års fängelse.

Utställningen riktar sig först och främst till vuxna och föräldrar som inte förstår vad deras barn sysslar med på skärmen.

Eventuellt dyker jag in där på lördag. Om du är där så kom fram och säg hej!

De har öppet mellan 11-17.

Sen finns det en annan intressant utställning på Tekniska Museet vägg i vägg som jag tänkte gå på efteråt. Den heter kom.nu.då.

Ok då.. jag kommer väl :-)

Taggar: Allmänt

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.