Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Youtube-loggaTidigt i morse släpper vad som verkar vara AUH video #2. Iklädd kostym och läsandes innantill ger personen sin version till varför de hackar.

 I övrigt står Aftonbladets chefredaktör Jan Helins inbjudan kvar idag: “Välkomna på kaffe, hackare“. Inbjudan lades ut i lördags och Jan sa att han vid två tillfällen, söndag och måndag kl 15, skulle ta emot VFH så att man kunde diskutera saken under mer angenäma förhållanden. Uppenbarligen kom ingen från VFH dit, men väl ett par andra personer från Flashback. Enligt en av dem var inte Jan ens där, något som verkar ha dementerats av Jan i ett mejl, enligt den andre var han där men inte intresserad av att träffa andra “hackare” än VFH :-)

 Ska bli intressant att se vilka som åker till Aftonbladet idag kl 15. Det blir pluspoäng på bilder därifrån. Här är en karta för dig som inte hittar :-)

Personligen ser jag Jans utspel som lite larvigt. Det är minimal risk att någon från VFH verkligen skulle åka till redaktionen. Vem säger att de verkligen är intresserade av Aftonbladet? Det kan vara så att de kom in där mer eller mindre av en slump och sen satte fart. Vem säger att de är intresserade av att fortsätta lägga tid på Aftonbladet? De kanske är på väg mot nya mål. Och framför allt – varför skulle de in persona åka till den som polisanmält dem? Man kan lätt föreställa sig att personer från polisen av en slump uppehåller sig i samma område om man säger så.

Men, i och med Jans utspel så har han avdramatiserat det hela och försökt göra “mystiska hackare som sitter i mörkret och utför hemska dåd vid datorn” till helt vanliga människor som inte ens har vett att acceptera en utsträckt hand (och en kanelbulle…hur kan man missa en gratis kanelbulle…). Om de inte dyker upp så vinner Jan en slags “moralisk” seger i folks ögon.

Nåväl, vi får se vad som händer i eftermiddag.

Edit: Ändrat lite i rubriken samt snyggat till texten något

Taggar: Allmänt

Kommentarer

4 kommentarer to “AUH släpper video #2 och kafferep hos Jan”

 1. Rille on January 7th, 2008 13:44

  Inte nog med det, en av aftonbladets anställda sitter ju och skriver på flashback :)
  Kaffe grejen som jan banan tog upp är bara löjlig och han borde väl fatta själv att ingen kommer komma. ajja trevlig blogg.

 2. sofi on January 7th, 2008 22:57

  Vad säger säkerhetsexperten, har killarna på filmerna som säger sig tillhöra AUH något med dom att göra

 3. admin on January 7th, 2008 23:42

  Hej Sofi!
  Inte en susning. Men å andra sidan verkar ingen säga nåt annat heller så… Tills det sker får man anta att det är så.

 4. Hacker-fikat som uteblev - Jag har bilderna! : Säkerhet & Sånt on January 8th, 2008 22:08

  […] AUH släpper video #2 och kafferep hos Jan […]

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.