Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Pelle i TV

28 Nov 2007

ENISA loggaIgår släppte Enisa en rapport om problematiken kring botnets. De skriver att omkring 6 miljoner datorer världen över är kapade och används av elakingarna just nu. Det stämmer bra med de siffror Symantec visar på i sin Internet Security Threat Report.

Det genererade en del pressintresse, bland annat Rapport igår kväll och Nyhetsmorgon i TV4 imorse.

Man börjar nu prata om att dessa botnets, som nu är mycket stora, har en sammanlagd datorkraft som motsvarar superdatorer. Men nu är det första gången som superdatorer är i händerna på kriminella. Tidigare har de stått på universitet eller hos diverse myndigheter. Läskigt…

Taggar: Botnets, Framträdanden

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.