Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

frågeteckenPrecis som andra webbar vill jag ha en FAQ. Det jag funderar på är att använda mig av de sökord folk använder för att hitta din sida. Här är ett par exempel från de senaste dagarna med kommentarer:

Skämt åsido. Det har nu blivit dags för rättegång mot den person som misstänks ha skrivit Ganda-viruset. Jag har blivit kallad som expert på elak kod och känner mig lite pirrig. Jag har sträcktittat på dåliga amerikanska domstolsfilmer och TV-serier och känner mig nu rätt säker på att de är långt från den svenska domstolens verklighet. Det ska bli intressant att följa domstolens arbete. Extra intressant är det eftersom detta är den första rättegången i Sverige mot en virusskrivare. Jag hoppas jag kan rapportera mer efteråt. Vet inte hur mycket jag får vara med, men jag tror att det är öppet för mig efter det att jag avgett vittnesmålet.

Sen vill jag passa på att göra reklam för en Silja-kryssning till Helsingfors som går den 23-25 oktober. På den resan kommer jag och författarna till boken “Mord.net” hålla föreläsningar, signera böcker samt prata säkerhet med hugade kryssningsresenärer. Jag kommer hålla två olika presentationer. En om vad barn kan råka ut för på Internet samt en om hotläget idag. Varmt välkomna ombord om ni inte har något bättre för er :-) Mer information här

Taggar: Allmänt, barn på internet, Framträdanden, Handbok för föräldrar, Trams

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.