Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Skönt att man äntligen kan göra detta helt publikt! Följande pressrelease har nu gått ut:

Pressmeddelande från .SE

2007-09-19

Viktig handbok lär föräldrar om Internethoten

– .SE:s Internetfond stöttar utgivning av ny upplaga

.SE:s Internetfond finansierar tryckningen av en ny upplaga av ”Handbok för föräldrar”, en bok för föräldrar som vill veta mer om vad deras barn kan tänkas möta på Internet. Boken är skriven av säkerhetsspecialisten Per Hellqvist.

”Handbok för föräldrar” trycks i 20 000 exemplar och kommer att spridas via den riksomfattande Surfa Lugnt-kampanjen (www.surfalugnt.se), med början på Surfa Lugnt:s temadagar i slutet av september. Surfa Lugnt är en nationell kampanj som arbetar för ett säkrare internet. Författaren Per Hellqvist, som till vardags arbetar på det globala IT-säkerhetsföretaget Symantec, är en välkänd expert och debattör med mer än tio års erfarenhet av IT-säkerhetsfrågor.

– Sedan jag själv fick barn känner jag ett starkt behov att kunna hjälpa andra föräldrar att möta barnens vardagnätet, säger Per Hellqvist. – Barn kan ofta betydligt mer än sina föräldrar om datorer och internet, men samtidigt är det de vuxnas ansvar att föra vidare normer om hur man uppför sig och varnar för faror som finns omkring oss, numera också på internet. Boken kan ses som en verktygslåda för att hjälpa föräldrar att ställa rätt frågor till sina barn. Kan vi göra det så har vi redan kommit en lång bit på vägen i förståelsen om våra barns förhållande till internet.

– En bok om internet ur föräldraperspektiv ligger helt i linje med de värderingar som Surfa Lugnt vill förmedla till det svenska folket, säger Roland Ekström, Projektledare på Surfa Lugnt. – Internet fungerar precis som det övriga samhället; och mitt ibland allt det fina och bra med webben, så gömmer sig hot mot oss alla, inklusive barn och ungdomar. Boken är skriven på ett sätt som alla, oavsett ålder eller kunskap, ska kunna ta till sig, och kommer att vara en stor hjälp för föräldrar som känner sig främmande inför internets faror.

Boken kan beställas i större upplagor via SurfaLugnt, och den kommer även delas ut kostnadsfritt på SurfaLugnts möten. Mindre upplagor och enstaka böcker kan beställas från Per Hellqvists egen webbplats www.handbokforforaldrar.se. En förkortad version kommer även att göras tillgänglig som nedladdningsbart PDF-dokument på .SE:s webbplats, www.iis.se.

Om .SE

.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av Internet i Sverige. .SE ansvarar för Internets svenska toppdomän, .se, med registrering av domännamn samt administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret. Genom .SE:s Internetfond avsätter stiftelsen varje år medel till projekt som på olika sätt bidrar till Internets utveckling och användning. Läs mer på http://www.iis.se.

Taggar: Allmänt

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.