Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Symposium i PragJag är fortfarande lite ur fas efter ett par dagar i Prag.

God dricka och god mat och ett rackarns hålligång. Och det vara bara på dan :-) Jag kan verkligen rekommendera Prag till er som inte varit där. Det är en fantastiskt vacker stad och de som bor där är verkligen vänliga och hjälpsamma. Tyvärr finns det en hel del brottslighet där. På en varningsskylt utanför hotellet varnades det för ficktjuvar och så vidare. Dessutom varnade de för att personer går runt i polisuniformer och utfärdar böter som de vill ha betalt kontant. Trist och stämningssänkande. Men i övrigt går det att ha riktigt roligt där. Det mesta verkar vara non stop.

Non-Stop i Prag

Presentationen jag höll gick bra och vi kom fram till en hel del förbättringar. Det är kanon att få direkt feedback av ett rum fullt med säkerhetsspecialister.

Igår skrev jag äntligen klart andra revisionen av Handbok För Föräldrar! Det är väl inga stora förändringar. Bara korrigeringar av språket och lite fler tips och länkar. Vi ska försöka med lite ny layout av boken. Den goda nyheten är att det verkar som om jag fått en större upplaga av boken sponsrad av en intressant part. Mer om det när papprena är påskrivna. SurfaLugnt kommer få en hel del böcker i alla fall :-)

Om du också vill sponsra en egen upplaga så går det mycket bra. Det är ett perfekt sätt att synas i ett behjärtansvärt projekt. Ge boken i julklapp till din personal, ge bort den på mässor, lägg med den i leveranser för att visa kunden att ny bryr er eller tryck upp en upplaga som jag sedan skänker bort till de behövande via SurfaLugnt eller liknande projekt. I sponsorpaketet ingår en helsidan inne i boken med eget budskap samt logga på baksidan och på bokens webbplats. Mer om detta på www.handbokforforaldrar.se.

Sen måste jag kommentera ett aktuellt fall där en svensk hamnat i rampljuset för att ha avslöjat login och lösen till en massa ambassaders e-postsystem. Det framstår mer och mer som att någon befunnit sig på rätt ställe vid rätt tillfälle och sniffat trådlös nätverkstrafik. Det finns flera olika kommitéer där de flesta av de länders ambassader som står på listan är medlemmar. Åtminstone en av dem hade stormöte i somras. Sitter man på rätt ställe och de som är med på konferensen inte säkrat sig på rätt sätt så kommer login och lösen sött flygande genom luften i klartext. Jag kan såklart ha fel, men så länge som personen inte berättar vad som hänt så står det alla fritt att spekulera. Om du läser detta och vet hur det gick till så är du välkommen att mejla mig. Jag kommer inte berätta publikt om du inte vill det.

Taggar: Allmänt, barn på internet, Hackers, Handbok för föräldrar, Konferenser, SurfaLugnt, Symantec

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.