Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Nu är semestern definitivt slut för min del. Blandade semester och pappaledigt så att jag skulle få en lång ledighet. Dock tyckte inte alla att jag skulle ha det. Låt oss säga så här: Om jag hade fått en extra semesterdag för alla telefonsamtal som börjar med “jag vet att du har semester, men…” eller “ursäkta att jag stör mitt i semestern, men…” så skulle jag vara ledig till nästa semester… :-)

Jag har absolut inget emot att hjälpa till där jag kan. Det är därför jag har mobilen på och kollar mejlen. Men i år var det väldigt mycket. Det kändes fel att ta ut semester och ändå jobba deltid.

Jag har dock varit med om en hel massa skoj under semestern (förutom det jag gjort privat). Jag har varit i TV4s morgonsoffa hela tre gånger, gett 15 intervjuer (varav två i radio). Kanonkul!

Så, jag avbröt semestern i förtid och har nu jobbat en vecka. Tur var väl det, för hösten ser ut att bli fullspäckad! Jag har redan en massa spännande resor (Prag, London etc), konferenser (bl a Virus Bulletin i Wien) och presentationer inbokade.

Om ni är intresserade så kommer jag bland andra tala på bland annat följande ställen:

* 30 augustiChefsnätverket Close sammankomst i Göteborg. Detta är en av de tyngre dragningarna jag kör, men den är fullkomligt späckad med nyttigheter för IT-säkerhetschefer och IT-chefer

* 18 september Symantecs Vision konferens! Missa inte denna! Jag kommer tala på samtliga Vision-events i Norden

* Under slutet av September/början av oktober kommer jag vara med på de flesta av SurfaLugnts Temadagar. Det blir en resa land o rike runt. Välkomna!

* 27 September talar jag på Chalmers

* 29 September – paneldebatt på mässan Bok & Bibliotek i Göteborg. Vi håller till i montern för boken Mord.net.

Mord.net omslagMedverkande förutom författarna Dan Buthler och Dag Öhrlund är Anitha Bondestam och lilla jag. Moderator är Kattis Ahlström. Jag kan varmt rekommendera boken och paneldebatten för alla! Programmet finner du här. Vi startar kl 11 och sessionen heter “Internet – Laglöst land”

* 7 oktoberMälarbåten. Namnet kan tyckas konstigt då resan går till Helsingfors, men tanken är att engagera hela mälardalens företagare. Nåväl, jag inledningstalar i Stockholm innan båten ens lämnat kaj. Jag hoppas kunna följa med på resan, det verkar vara många spännande talare med

* 16-17 oktober dyker jag säkert upp i en eller annan form under mässan Information Security Expo i Stockholm

Senare under hösten dyker jag upp på TechDatas Säkerhetsexpo 2007 på olika orter samt under Internetdagarna och Securitas Säkerhetsdagar i Stockholm samt på Dreamhack Winter i Jönköping.

Detta är en del av det som är inbokat nu. Du kanske förstår varför det är svårt att hinna blogga :-)

Arbetet med boken “Handbok för föräldrar – Lär dig vad ditt barn gör på internet” fortsätter. Jag håller på med en andra revision och jagar dessutom sponsorer till kommande tryck. En del spännande ingångar finns, men det är inget som är helt klart. De första 5.000 böckerna gick åt som smör i solen och jag behöver få in sponsorpengar till fortsatt tryck.

Köp den till dina anställda som årets julklapp! Lägg med den som värdehöjare till produkter du säljer! Sponsra böcker att skänka ort via t ex SurfaLugnt!

Det finns många sätt att hjälpa mig hjälpa vilsna föräldrar och i slutändan – hjälpa barn och ungdom. Att sponsra denna bok är ett mycket bra sätt att visa att man bryr sig.

Taggar: Allmänt, barn på internet, Framträdanden, Handbok för föräldrar, Konferenser, SurfaLugnt

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.