Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Mycket på gång

21 Feb 2007

Såg just att det nu är över en månad sedan min senaste post… ledsen för det. Jag håller på att ladda upp inför vårens övningar:

Först ut är det “Symantec Security Briefing“-turnen i de nordiska länderna. Där kommer vi prata om hur man går från Ad Hoc-lösningar till ett mer strukturerat arbetssätt. Jag kommer dessutom få äran att prata om vår nya vision “Security 2.0” och berätta mer om vad det innebär. Det är mycket spännande. Varmt välkomna dit om ni inte redan registrerat er!

Sen är det lanseringen av vår nya konsumentprodukt “Norton360” som är på tapeten. Denna gång har vi verkligen lyssnat på våra kunder. Norton360 är steget efter Norton Internet Security. Den har allt NIS har och dessutom “pc tuneup” (defrag, bort med internet kladd osv) och backuptagning. Du kan ta backup lokalt eller om du hellre vill lägga det externt så ingår hela 2 GB online backup i priset. Dessutom tar produkten mycket lite internminne. Den tar aldrig mer än 10 MB RAM. På min Vista burk hemma tar den just nu ca 2.5 MB RAM. Viss skillnad mot förr :-) Dessutom, vilket många kommer att gilla, så gäller licensen för 3 datorer numera!

Sist men inte minst är jag mycket inne i mitt eget privata lilla bokprojekt! Jag skriver en bok som ska delas ut till föräldrar vars barn använder internet. Jag vill helst nå de datorovana föräldrarna. Boken tar upp saker som barnen kan tänkas stöta på ute på nätet. Just nu söker jag sponsorer till tryck och distribution. Ett ypperligt tillfälle för just ditt företag att visa sig.

Tanken med boken är att få föräldrarna medvetna om vad som finns “därute”. Jag vill få dem att engagera sig i det barnen sysslar med vid datorn. Att få föräldrarna att skapa en miljö hemma där barnen känner att de kan berätta för mamma eller pappa om de stöter på nåt läskigt eller om någon försöker lura av dem bilder eller om nån internetbekant vill träffas på stan.

Jag har hittills bara fått uppmuntrande ord och många säger något i stil med “äntligen” :-)

Jag är ju vare sig utbildad pedagog eller psykolog, men jag känner starkt att jag vill göra detta för att hjälpa andra. Det finns så många föräldrar därute som inte har en aning om vad som händer. De tycker kanske att det är bättre att barnet sitter vid datorn än att det är ute på stan… men det som händer vid datorn kanske visar sig vara mycket värre.

Tanken är att släppa boken i samband med SurfaLugnt-dagen den 26/4, vilket innebär att det inte är lång tid kvar… stressen ökar :-) Därefter kommer den börja leta sig ut i landet runt sommaren. Jag har också ett par andra intressanta kopplingar på gång. Jag återkommer när/om det blir klart.

Mer om boken på: www.handbokforforaldrar.se

Den sidan kommer efter boken släppts ändras till att bli mer en resurssajt med länkar och informationsmaterial.

Nu ska jag skriva vidare.

Taggar: barn på internet, Handbok för föräldrar, Norton360, Security 2.0, SurfaLugnt, Symantec Security Briefing

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.