Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Skypes loggaJag har under dagen letat bevis för att ryktet stämmer. Det viskas nämligen om att en mask siktats i Skype.

Det enda vi vet nu är att något laddar ned en krypterad fil från en adress (som jag inte skriver ut här). Mycket mer än så vet vi inte. En gissning säger att det rör sig om en nedladdningstrojan som laddar ned och implementerar denna fil. Förmodligen en spamklient eller en botnettrojan eller liknande.

Men detta är ett intressant läge. Tidigare idag (måndag) var det som mest över 8 miljoner användare online samtidigt. Vad händer om en automatisk mask börjar spridas i ett sådant nätverk?

Eftersom det inte publicerats några sårbarheter i Skype som jag känner till som möjliggör automatisk exekvering återstår bara den gamla goda social engineering-metoden. Att lura användaren att ladda ned och köra en fil alternativt få dem att besöka en preparerad webbplats.

Men, vet du något mer om detta? Ser du mycket trafik på port 1100? Hör av dig till mig är du bussig.

Taggar: Skype, Virus

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.