Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Ledsen att det inte blivit så många uppdateringar på sistone. Jag har mycket resor och annat som pockar på min uppmärksamhet.

Här kommer i alla fall en uppsättning länkar till nyttig läsning

Phishing ger oerhört stora vinster
. Jo, det stämmer. Man har räknat ut att phishing och liknande bedrägerier är mer lönsamma än heroinförsäljning. Dessutom slipper man stå i gathörnet i snöblåsten och sälja skiten (ursäkta språket)

Ni som hört mig stå och skandera på mina föredrag om hur bedragarna nu har detta som heltidsjobb och tror jag skojar kan läsa detta. Det visar sig att de flesta phishingsajter dyker upp under kontorstid. Dessutom ligger de inte online lika länge som tidigare. Förr kunde de ligga online nån vecka eller två. Idag ligger de online ett par timmar. Vi är snabbare på att läsa mejl nu tydligen.

Här är en samling bilder på bedrägliga sajter. Laddar man ned program därifrån installeras allt möjligt skräp på datorn. Titta på dem, lär dig känna igen dem, varna andra.

Intressant statistik om hur många botnetdatorer som används för sk “Spam-thru”, dvs att man använder kapade datorer som spamsändare.

Det kanske kan vara intressant att läsa Kevin Mitnicks säkerhetsråd?

För er som känner till eeye security kanske är intresserade av att läsa om när Marc Maiffret fick sin dörr insparkad av FBI och anklagades för hacking.

Jag vet inte om jag har konstig humor, men jag tyckte denna var rolig. Det gäller att se det positiva i världen.

Artikel om att SANS har släppt en lista över de 20 största problemen. Direktlänk till SANS här.

Det har diskuterats och visats proof-of-concept på detta i ett par år, men nu har det nått pressen. Man kan alltså lägga in länkar i videosnuttar som automatiskt tar dig till en preparerad webbplats som infekterar dig med nåt via opatchade sårbarheter. Är inte teknik underbart?
Längre artikel här

Hmm… 207 TERAFLOPS i en PS3a? Och alla uppkopplade via internet? På ett operativsystem som inte uppdateras ofta? Härligt…

En mycket imponerade genomgång av en riktigt otrevlig trojan

Tycker du att ditt antispamfilter släpper igenom många spam numera? Japp, det stämmer. Spammarna jobbar numera mycket med bildspam, samt mågna varianter på temat. Det finns inte mycket mejlen som antispamprodukten kan gå på.

Mycket lång, och mycket intressant läsning om vad banker kan göra för att höja säkerheten på sina internetbank-sajter.

Pratar du i mobiltelefon ibland? Sänder du SMS? Jobbigt… En ny trojan kan tydligen avlyssna allt och sända SMS vidare utan att du märker det. (Denna skulle jag gärna vilja ha mobiltillverkarnas input på… Mejla mig..)

Slutligen, har du tråkigt under julhelgen så finns här en massiv läsning. “The A to Z of Security” tar upp det mesta

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.