Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Ny Nordea phishing

22 Oct 2006

Denna gång försöker man lura i dig att man har ett lotteri på gång.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,914547,00.html

Släng brevet direkt.

Det verkar som om man kör ett utskick om dan nu.

En liten uppmaning bara. Gå inte in på dessa sajter, ens för att du är nyfiken på hur en phishingsajt kan se ut. De kan vara preparerade med skräp som infekterar dig. En del har verktyget WebAttacker installerat och det är inte snällt.

Har du fått mejlet? I så fall ber jag dig skicka mig header informationen. Det är en del projekt igång att stoppa dem, så ta chansen att hjälpa till. Hellre en header för mycket än för lite som man brukar säga :-) Skicka dem till per(punkt)hellqvist(snabel-a)svenskaviruslistan(punkt)se

Tack på förhand

En sak som övergår mitt förstånd är hur man fortfarande kan tillåta att man kan länka bilder direkt från Nordeas sajt? I mejlen hämtar man ju bilderna direkt. Det finns ju teknik för att hindra så kallad hot-linkin… Använd den. Istället kan man visa en bild med texten “Varning!Varning!” eller kanske nåt mer fantasifullt…

Så länge du ser Nordeas logo nedanför här, så vet du att det fortfarande är möjligt att hot-linka:

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

En kommentar to “Ny Nordea phishing”

  1. Phishing - paranoian ökar : on August 21st, 2007 09:13

    […] några som aldrig lär sig. Jag tittade i ett gammalt blogginlägg här på min blogg som handlade om att (minst) en bank i Sverige fortfarande tillåter att bedragare direktlänkar […]

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.