Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Tyvärr måste jag börja moderera kommentarerna. Usla människor spammar in äckel-reklam. Det innebär att det kommer bli en fördröjning från det att du skriver den tills dess att jag sett den och godkänt. Ledsen för detta.

Det verkar som om CAPTCHA inte fungerar som det ska. Fick idag en länk till ett ställe där de söker billig arbetskraft som kan sitta och skriva in CAPTCHA koder. Förmodligen i just detta spamsyfte. Uselt och lågt.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

En kommentar to “Måste moderera kommentarerna tyvärr”

  1. Magnus Nordlander on September 7th, 2006 20:17

    Ett tips är att använda Akismet. Jag kör det på min blog (som får ungefär 10 spam-kommentarer per dag) och det har hittills varit en falsk negativ och inga falska positiver. Hittills har den för den delen tagit 2243 spamkommentarer.

    Att CAPTCHA inte fungerar är ju förresten inte så konstigt, det finns program som klarar av att känna igen vad som står i en CAPTCHA med 70%-90% säkerhet.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.