Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Igår kväll spammades återigen Nordea-mejlet ut i Sverige. Samma taffliga språk, men nu nya IP-adresser (dock även denna gång i Taiwan och Korea). Det är uppenbarligen så att det inte är svenskar som ligger bakom. Jag menar, hade det varit det hade de läst och hört att alla i detta landet skrattar åt den löjliga texten.

Men, TROTS detta så var det enligt Boo Ehlin, presschef på Nordea, 17 (!) personer som gick på niten förra gången! Enligt uppgift i media förlorade en person hela 100.000 kronor! Inte undra på att de försöker igen.

Hjälp till att hjälpa andra. Prata med andra på arbetsplatsen, informera äldre släktingar som just skaffat sig dator och internetbank, gå ut till invandrarföreningar och andra som kanske inte har riktig koll på språket och hur saker fungerar och berätta om detta bedrägeri.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.