Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Det är som bekant inte bara i Microsofts operativsystem som det upptäcks säkerhetshål. Apple har haft fullt upp den senaste tiden och släpper nu ett par patchar. 74 stycken i ett svep för att vara mer exakt… (mer info om några av dem här)

Bland annat släpper man en patch för Quicktime både för Windows och Mac. Ladda ned den senaste versionen för Windows här och för Mac här.

Många av patcharna kan laddas ned från Apple Downloads eller via den inbyggda uppdateringsfunktionen.

Påminner lite om i höstas då Oracle släppte patchar för hela 89 hålUnbreakable? Nja…

Det är viktigt att komma ihåg att även fast ett visst operativssystem är hårdast utsatt för angrepp och elak kod så är ingen undantagen. Som Kaspersky Labs säger i sin blogg: Det spelar ingen roll om det finns 300 sårbarheter i ett OS när det räcker med 1 för att komma in i systemet.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.