Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Grattis Pär!

4 May 2006

Idag, denna strålande försommardag, gratulerar jag Pär Rittsel på 60-års dagen!

Pär bär till viss del skulden till att jag gav mig in i datorbranschen en gång för mycket länge sedan. Han hade ett program som alltid gick sist på kvällen på Kanal 5. Programmet hette Nattvirus och han var programledare tillsammans med sin underbara fru Eva Nyström Rittsel. I programmet intervjuade man personer i branschen och visade på tekniska nyheter och allt förklarades på en mycket pedagogisk nivå (vem kan väl glömma när 5 1/4 disktetterna gjorde sitt intåg). Många kvällar satt man uppe sent och tittade och de kvällar man inte orkade spelade man in programmet på en annan teknisk nyhet – videon.

Jag kommer fortfarande ihåg första gången jag träffade Pär. Han kom för att göra en intervju i våra lokaler i Vällingby Centrum. Företaget jag hade då hette Atremo och vi var svenska generalagenten för F-Prot Professional (numera F-Secure). När det ringde på dörren och jag öppnade så blev jag alldeles paff. Att träffa honom i verliga livet var för mig lite som att en golfentusiast får träffa Tumba eller en schlagergalning får träffa Carola. Det visade sig snabbt att Pär är mycket kunnig och oerhört erfaren som journalist. Jag tror att alla som någon gång träffat Pär håller med om detta.

Jag har personligen Pär att tacka för mycket. Kanske mest för att han stod ut med telefonsamtal i tid och otid när jag behövde hjälp att uppmärksamma datoranvändare på ett nytt virus eller en ny mask som började spridas över världen. Han lyckades skriva förståelig text även när jag som mest exalterad rabblade en massa information om elakingen jag just fått reda på. Han har även stöttat mig och kommit med goda råd när jag behövde dem som mest. Han vet kanske inte om det, men så är det :-)

Än en gång – Ett stort GRATTIS Pär! Jag önskar dig många goda år framöver.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

2 kommentarer to “Grattis Pär!”

  1. Anonymous on May 4th, 2006 21:00

    Tumba är ju en >ishockey< legend :-)

  2. Per Hellqvist on May 5th, 2006 10:35

    hahaha försökte glänsa lite, men det fungerade inte. Men visst slutade han karriären som golfare?

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.