Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Som jag misstänkte härom dagen var det sannerligen något fuffens på gång. Någon har, via ett botnet, satt 279 datorer på att pinga räknaren. Den står nu på över 8.885.000 hits ….

Luhrq har tagit fram ett mycket bra material där de visar på hur det egentligen står till med antalet infekterade. När man filtrerade bort botnetdatorerna visade det sig att det egentligen “bara” finns ca 300.000 infekterade maskiner världen över.

331 av dem finns i Sverige.

Det verkar alltså som om Sverige är ganska förskonade från denna mask. Indien och Peru leder av nån anledning ligan över infekterade användare med 79.600 respektive 54.800 infekterade användare. Jag vet inte hur många internetanvändare det finns totalt i Peru, men jag kan tänka mig att de är rätt hårt drabbade.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.