Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Nu 12 timmar efter förra kollen är räknaren uppe i 659004 infekterade maskiner. Det är 37966 fler än igår, vilket ger ca 2100 nya infektioner per timme. Något långsammare än igår, men ändå väldigt många.

Och det är väldigt många som kommer att få trassel den 6 februari.

Kanske läge att påminna om hur viktigt det är att ta backup på sina data? Och hur viktigt det är att inte ha backuppen på samma dator? En del jag pratar med tar backup från ena disken till den andra – “ifall den ena disken skulle rasa”…

Elak kod går inte på såna lätta fintar. Ta en ordentlig backup på en cd/dvd eller varför inte ett löstagbart media. Glöm bara inte att koppla ur det löstagbara mediat efter backuppen. Annars ligger den som en logisk enhet som Blackmal kommer hitta. Och förstöra…

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.