Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Patch ohoj!!

3 Jan 2006

Äntligen lite goda nyheter!

Enligt Microsoft finns det nu en patch som hårdtestas. Det planeras att den skall ingå i den månatliga uppdatering som kommer på tisdag nästa vecka:

“Microsoft has completed development of the security update for the vulnerability. The security update is now being localized and tested to ensure quality and application compatibility. Microsoft’s goal is to release the update on Tuesday, January 10, 2006, as part of its monthly release of security bulletins. This release is predicated on successful completion of quality testing.”

(Du läste det här först 😉 )

Om alla kunde hjälpas åt att hålla tummarna så klarar patchen säkert testperioden med glans.

När den dyker upp, runt 19.00 på tisdag, är det oerhört viktigt att snabbast möjligt uppdatera din dator/datorer för att äntligen kunna lägga locket på denna jobbiga situation.

När du nu går i väntans tider och inte vet vad du ska göra kan du alltid läsa på den uppdaterade advisoryn som Microsoft släppte härom dagen. Den uppdaterades idag.

och som sagt.. håll tummarna.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

3 kommentarer to “Patch ohoj!!”

 1. Jerry on January 3rd, 2006 18:05

  Tycker du att man skall installera det inofficiella skydd som Ilfak Guilfanov (länk: http://www.hexblog.com/2006/01/silent_wmf_hotfix_installer.html#more) tagit fram eller skall man vänta tills på tisdag?

  Jag har barn som är väldigt aktiva på MSN och nätet överhuvudtaget

 2. Per Hellqvist on January 3rd, 2006 18:37

  Det står alla fritt att göra det, men tänk på att en uppdatering som denna kan påverka stabiliteten i systemet. Dessutom kan det vara så att en sådan här uppdateringen inte täcker alla vektorer och då kan man TRO att man är skyddad när man inte är det.

  Ilfak brukar dock veta vad han gör. Jag har inte läst något om några sidoeffekter bland dem som testat, så det verkar ok.

  Det ska dock bli spännande att se vad som händer de datorer som uppdaterats med Ilfaks patch när Microsofts patch kommer på tisdag. Förhoppningsvis händer inget speciellt.

  Själv har jag valt att inte göra det på min hemdator, utan förlitar mig på skyddsprogram. Dessutom har jag avregistrerat DLL filen enligt Att-göra listan i ett tidigare inlägg.

 3. Jerry on January 3rd, 2006 20:09

  OK, så du rekommenderar det istället. Få se om jag grejar det på mina hemdatorer. Tack för snabbt svar!

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.