Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Ibland undrar man lite… Ett stort skratt utbröt på kontoret när Aftonbladet publicerade en artikel som behandlade “virushotet” från yttre rymden.

Tydligen finns den en fysiker på Fermi-laboratoriet i USA som är emot att vi letar efter spår av liv i yttre rymden. På en konferens i tyskland beskriver han det som håller honom uppe på nätterna.

Egentligen är detta gamla nyheter. Alla som sett filmen Independence Day vet hur enkelt det är att överföra virus “interstellärt”. Det är bara att kapa ett rymdskepp, plocka med sig ett virus på en mac (hmm..) och helt enkelt koppla upp sig mot moderskeppet och infektera det. Sen kan man luta sig tillbaka och titta på när hela armadan störtar vrålande mot jorden. Ett aber verkar vara att man måste ta sig in i moderskeppet för att det ska fungera…

Jag vet inte vad som är värst med denna historia… att nån publicerade hans idéer eller att stället där han arbetar på (Fermi laboratoriet) håller på med partikelaccelleratorer… Något som kan orsaka långt mycket mer skada än virus från yttre rymden.

Appropå Fermi laboratoriet och datorer… de kanske ska oroa sig för sin egen säkerhet innan de skrämmer upp alla andra..

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

2 kommentarer to “Virus från yttre rymden? … men snälla”

  1. Patrick on November 25th, 2005 14:56

    Det är gamla nyheter i dubbel bemärkelse:

    Space.com – Keeping watch for interstellar Computer viruses
    11 november 2003

  2. Per Hellqvist on November 25th, 2005 16:08

    Bra poäng :-) Då tar jag bort ordet “nyligen”. Tack för det!

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.