Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Nyligen arresterades en 20-åring i USA. Han är uppenbarligen en av de mer ambitiösa botmasters på nätet… Enligt nyheterna hade han tillgång till i runda slängar 400.000 (hem-)datorer och har tjänat ungefär $60.000 på sina aktiviteter (japp, det är mer än en halv miljon kronor).

Om du har gott om tid kan du ju alltid läsa igenom åtalspunkterna mot honom. 52 sidor legal text kanske inte lockar, men man kan ju skumma igenom den och läsa höjdpunkterna. Mycket intressant att se hur han startar upp verksamheten, skaffar sig medhjälpare, hittar olika sätt att lura folk, säljer bottar etc etc för att sedan arresteras.

Tyvärr kan man tjäna stora summor på denna typ av aktivitet.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.