Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Microsoft infekterade en dator med en botnettrojan och satte ut den på internet och spanade sedan in vad som hände (en sk honeypot). Resultatet skrämmer samtidigt som man tyvärr inte längre blir förvånad:

The company said that within 20 days, the PC received more than 5 million connections that resulted in requests to send 18 million spam e-mails. These requests contained advertisements for more than 13,000 unique domains.

Läs hela artikel på Spam Kings blog.

Det här kan i princip drabba vem som helst. Dagens hotbild går ut på att folk försöker tjäna pengar på att kapa din hemdator och använda den till att sända spam via eller för att använda den som tillhygga i en överbelastningsattack mot nån stackars webbplats.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.