Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Att fuskare är usla människor vet alla. De går långt för att i dataspel “glänsa” över de som spelar “rent”. Personligen kan jag inte förstå hur det kan vara roligt att ha 48-0 om det med hjälp av fusk inte ens är svårt att uppnå siffrorna? Man ser en fiende och fusket siktar automatiskt in sig på huvudet och skjuter av. Man ser fiender rakt genom väggar och kan enkelt plocka dem. Uselt.

Nu har man snabbt kommit på att man kan använda det rootkit som Sony lägger in på sina skivor för att gömma sina fusk från de program som är designade att upptäcka dem. Enligt SecurityFocus så har det redan börjat i World of Warcraft. Det är väl bara en tidsfråga innan det dyker upp i andra onlinespel.

(Frågan är hur länge det dröjer innan de som skapar botnet-trojaner använder detta rootkit för att gömma sina filer?)

Såg just även att Sony BMG kallar borttagningsverktyget för rootkitet för ett “servicepack“… jo, jag tackar jag… Det är service det.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.