Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

För andra gången på kort tid har en av Mozillas webbplatser hackats. Det handlar denna gång om sajten SpreadFirefox.com som hackats. Enligt en nyhetSilicon.com har man tagit sig in via en gammal sårbarhet i en wiki-produkt som säkerhetsgrandskarna missat att den fanns installerad.

Förra gången något sånt här hände Mozilla var det lite värre. Då lyckades man lägga in infekterade filer för nedladdning på en koreansk sajt. Det handlade då om Firefox och Thunderbird för Linux som infekterats med ett Linux-virus (japp, de finns faktiskt).

Den vanliga rekommendationen är ju att alltid ladda ned saker från de “officiella” sajterna, men som synes kan man tyvärr inte lita på dem fullt ut heller. Ett bra tips är att alltid virussöka filer man laddar ned med ett uppdaterat antivirusprogram innan de installeras.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

En kommentar to “Mozilla har det inte lätt”

  1. Bengt on October 5th, 2005 10:36

    Du har så rätt så. Dock är ju http://www.mozilla.org att föredra framför de siter du räknar upp…

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.