Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Yahoo har en mycket intressant artikel som handlar om att kreditkortsbedragarna ligger långt före kreditkortsbolagens experter. De pekar ut kryptografer från KGB som delaktiga och säger att det kommer att ta 10 år och åtskilliga miljoner dollar att bygga ett system som skyddar bättre än idag.

Jag tycker inte man ska vara rädd att handla med sitt kreditkort. Däremot uppmärksam. Här är ett par tips som jag brukar dela med mig av. Listan är inte fullständig, men en bit på vägen.

Som med mycket annat inom säkerhet kommer man långt med sunt förnuft och eftertanke. Bedragarna blir allt mer förslagna och skickliga på det de gör och det är du och jag som avgör deras framtid. Blir vi bättre på att inte spela deras spel så kommer de förhoppningsvis börja med något annat.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

En kommentar to “Bedragarna ligger långt före experterna”

  1. Rickard on September 20th, 2005 13:04

    Föreningssparbankens kunder kan med fördel använda tjänsten e-kort för handel på Internet.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.