Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Jag vet inte vad man ska tro när en nyligen utlokaliserad myndighet råkar ut för en större infektion. Är det en slump, dvs någon råkade klicka på något, eller är det en signal på att någon i personalen försöker hämnas på organisationen? Jag vet inte…

En gång när jag höll ett föredrag satt en admininistratör i publiken. Han var bekymrad. Det visade sig att på hans arbetsplats fanns det folkl som klickade på bifogade filer med flit i hopp om att infektera nätverket. Det rådde dålig stämning på företaget med nedskärningar och allt och vissa i personalen ville på något sätt hämnas. De ville att nätverket skulle gå ned så att de kunde gå hem.
Hur skyddar man sig mot något sånt?

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.