Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

…nästan i alla fall. Det var igår.

Det är relativt intressant att se hur en masspostande mask som Netsky.P får stor spridning under en rätt lång period. Ända sedan den släpptes har den legat med på Svenska Viruslistans topp-10.

Man ser också något annat märkligt. Det verkar inte spela nån roll hur snabbt antivirusföretagen får ut sina uppdateringar. Eller om det är på grund av att det finns så många oskyddade datorer därute som gör att spridningen är så hög under så lång tid.

Jag har på ett mästerligt sätt(ironi) skapat en stilig graf över Netsky.P’s spridning sedan den släpptes lös. Notera att den alltså kom i slutet av mars månad förra året, men stod ändå för 13% av rapporterna på topp 10 listan. Notera också att antivirusuppdateringen kom ut ett par timmar efter masken upptäckts.

(och om nån är frivillig att hjälpa mig fixa snygg grafik så är det bara att maila mig :-) )

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.