Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Tyvärr finns det lycksökare och bedragare i alla branscher, så även i säkerhetsbranschen. Nyligen tvingade amerikanska myndigheter företaget MaxTheatre Inc att upphöra med sin verksamhet.

De sålde en produkt med namnet “Spyware Assassin” som enligt uppgift skulle hitta och ta bort spyware. Den gjorde inte det. Däremot “hittade” den infektioner som inte fanns där….

Produkten såldes med hjälp av ren FUD (Fear, Uncertainty & Doubt) genom blinkande pop-up rutor och spam-utskick. Nu är deras webbplats stängd, men med hjälp av Googles cache-funktion kan man få en blick av hur den såg ut. Man ser tydligt längst nere till vänster vilka metoder de använt för att sälja sin “produkt”.

Det är bra att stänga ned bedrägerier av denna typ, men det finns många kvar. Enligt uppgift ingick ungefär 150 olika företag i ett nätverk som helt sysslar med olika typer av bedrägerier.

Läs FTC’s klagomål här
Läs ordern som domstolen utfärdade här

Det finns som sagt många andra fulingar därute. Till exempel kan man varna för “ex-spamkungen” Sanford Wallace program “Spy Wiper” och “Spy Deleter”

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

En kommentar to “Varning för falska antispyware-program”

  1. Crislayne on November 29th, 2012 02:21

    Jag beste4llde nyss en Dev Phone 1 , och priset pe5 frakt och stkeatr e4r inte le4ngre 214.81 USD, utan 164.68 USD. Det e4r iaf summan som drogs fre5n mitt Mastercard ne4r allt var beste4llt och klart. Totalpriset blev alltse5 25 (dev-avgiften) + 399 (telefonen) + 165 = 589 USD vilket med dagens dollarkurs ger ett totalpris pe5 ca 4500 kr. Helt ok, och en glad f6verraskning de5 jag hade re4knat med ca 5100 kr.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.