Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

eEye har släppt ett mycket intressant white-paper (tekniknörd-varning) om hur man kan attackera maskiner med hjälp av kernel-sårbarheter. Titeln på pappret är “Remote Windows Kernel Exploitation – Step into the Ring 0

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

3 kommentarer to “Remote Windows Kernel Exploitation”

 1. Romy on March 15th, 2005 13:02

  Hej Per!

  Jag ville endast säger att du gör ett fantastisk jobb här.
  Om man bara kunde få folk att bryr sig mer om sin säkerheten. Lathet?
  Ingen skulle väl gå hemifrån med öppna fönstrar eller dörrar så att vem som helst kan komma in när de är borta. Jag kan bli så förr… när de inte ens uppdatera sitt antivirusprogram.
  Ska vi intuta de var och en vareviga dar?
  Tack i alla fall att du dela med dig. Jag kommer hit igen.
  Är nybörjare på bloggen men jag lär mig.
  Hälsningar Romy

 2. Per Hellqvist on March 15th, 2005 18:57

  Hej Romy!

  Tack för dina fina ord! Jag har arbetar med detta i snart 10 år och stöter alltid på människor som inte tänker på säkherheten alls. Men ska de behöva det? Ska inte internet vara en trygg och säker plats där man kan utforska, handla och umgås? Tyvärr är inte internet en säker plats. Tyvärr finns det fulingar därute. Tyvärr finns det en massa användare som inte tänker sig för så att de råkar illa ut. Så tyvärr behövs såna som jag. Som man säger: “I en perfekt värld behövs jag inte”.

  Men kul att du hittat hit! Välkommen tillbaka!

  /Pelle

 3. Romy on June 17th, 2005 12:08

  Nu har jag hittat hit igen.
  Ju internet skulle vara en trygg och säker plats. Men nu är det ju inte det. Ens eget hem är inte trygg längre. Inte ens på natten kan man går säkert att få sova utan att någon går in. Går jag hemifrån måste jag också tänka på säkerheten. Stänga fönstren, låser alla dörrar, sätta på larmet. Hemskt värld vi lever i. Men på något sätt har det väl alltid varit en hemskt men ändå underbar värld att leva i.
  Önskar dig en underbar helg och en givande midsommar.
  Romy

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.