Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Idag var en speciell dag. Jag var på Näringslivets Säkerhetsdelegations årsseminarie. I slutet av årsseminariet delas ett stipendie ut till någon som gjort “framstående insatser för förbättrad säkerhet..”. Till min stora glädje visade det sig att det var jag som var stipendiaten!

Så här löd motiveringen:

Svenskt Näringslivs säkerhetsstipendium som instiftades vid NSDs 25 årsjubileum 1992, är ett rese- och utbildningsstipendium på 25 000 kr. Det utdelas till en person, verksam inom säkerhetsområdet, som utfört framstående insatser för förbättrad säkerhet och därmed högre effektivitet. I bedömningen för stipendiet beaktas särskilt positiva satsningar på utveckling, kvalitetshöjande åtgärder samt förankring av säkerhetsarbetet i företaget.

Säkerhetsstipendiet för år 2005 tilldelas Per Hellqvist

Per Hellqvist har gjort sig känd som en framträdande IT-säkerhetsexpert. Han har under det senaste decenniet, under framväxten av det Internet som vi känner idag, legat i framkanten av säkerhetsutvecklingen beträffande de hot och risker som den ökade IT-användningen har medfört. Genom att inte fastna i tekniska detaljfrågor utan i stället fokusera på helheten och på IT-säkerhetens betydelse för det totala säkerhetsarbetet har han blivit en uppskattad expert inom sitt verksamhetsområde och flitigt anlitad som föreläsare och medverkande i media. Många har högt värderat Per Hellqvists avancerade men ändå lättbegripliga budskap. Särskilt betydelsefulla insatser har gällt virusbekämpning såväl internationellt som inom Sverige och projektet Svenska Viruslistan.

Jag är mycket ärad och tacksam för utmärkelsen och lovar att fortsätta försöka göra Sverige till en säkrare plats att koppla in sin dator på. Jag vill också återigen passa på att tacka rapportörerna till Svenska Viruslistan för ert fantastiska arbete. Utan er skulle listan inte finnas.

Vill du också bli rapportör? Det är mycket enkelt och du gör en stor insats. Gå in på Svenska Viruslistans webb och klicka på Bli rapportör.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

3 kommentarer to “Näringslivets Säkerhetsdelegations Säkerhetsstipendie”

  1. Henrik Hansson on March 10th, 2005 00:07

    Grattis!

  2. Lars Olofsson on March 10th, 2005 00:10

    Jättegrattis!!

  3. Tommy Olsson on March 10th, 2005 08:49

    Gratulerar till en välförtjänt utmärkelse!

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.