Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Det har talats en del den senaste tiden om att bloggar kan användas för att sprida elak kod. Tyvärr är Blogspot, som SVLs blogg ligger på, en av dem som syndar med säkerheten. Enligt denna artikel är det via t ex JavaScript och ActiveX-komponenter som man kan råka illa ut. I artikeln berättas det att användare rapporterat att man kan få in spyware t ex genom att klicka på “Next blog” som ligger högst upp till höger på denna sida. Gör alltså inte det. Det är en bra anledning att stanna på denna blog.

Jag har inte lagt in några som helst skript i mallen till denna blog. Får ni upp varningar eller andra meddelanden så styrs det via Blogger eller någon annan. Jag friskriver mig helt.

Det är enligt artikeln endast användare av Internet Explorer som råkar illa ut. Vill man inte byta till t ex FireFox så bör man ställa IE till högsta säkerhetsnivån, alternativt spärra JavaScript och ActiveX. Vilken alltid är en bra idé.

Det förekommer även program för att spamma bloggarnas kommentarsmöjligheter. Att de bara orkar….

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.