Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

I en rapport som IBM nyligen släppt förutspår man bland annat att elak kod kommer få större spridning via handhållna enheter, mobiltelefoner, trådlösa nätverk och inbyggda datorsystem, som till exempel datorer i bilar och satellit-kommunikationssystem. Vad gäller infekterade bilar så spreds ett rykte nyligen att en bil infekterats med Cabir. Detta rykte är ogrundat, men kittlar fantasin. Vem vet vad nästa steg blir? I vissa bilmärken kan funktioner idag “uppdateras” OTA (Over the Air) och det finns kopplingar mellan handdatorn/mobiltelefonen och en inbyggd dator i bilen. Man undrar lite vem som blir det första säkerhetsföretaget att släppa “Anti-Virus för BMW”? :-)

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.