Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Jag hittade två intressanta texter. Den första, Windows Firewall has a backdoor, handlar om en kille som hittade två processer som kör i datorn och som getts tillåtelse att gå genom brandväggen.

Den andra artikeln, MS Antispyware Beta turns a blind eye, är lite av en uppföljare. Där kommer han problemet lite närmare. Det verkar onekligen som om man kan skripta ihop en liten snutt som lägger till en applikation till listan över betrodda applikationer i Windows brandvägg….

Man ska alltid läsa artiklar av denna typ med en stor nypa salt och försöka bilda sig en egen uppfattning. Men, om man läser på Microsofts egen webbplats verkar det onekligen som om det stämmer. Där får man färdiga programsnuttar som gör just detta. Dessutom visas hur man t ex kan starta Remote Admin via skript etc etc.

Det verkar som om de gjort det alltför enkelt för utvecklare att lägga till sina egna applikationer. För allt som vänligt sinnade programmerare kan göra kan även elakt sinnade programmerare göra. Rätta mig gärna om jag har fel. Detta var intressant.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.