Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Det cirkulerar en del bedrägeribrev just nu. Förutom den vanliga laddningen med brev som ser ut att komma från din bank och be dig om kontokortsuppgifter och liknande så kommer en ny laddning med brev som utropar dig (eller, ja.. i alla fall din e-postadress) till vinnare i ett internationellt lotteri. Det är inte småpengar det handlar om heller… men kom ihåg den gamla tumregeln: “Har du vunnit ett lotteri som du inte visste om att du var med i, så har du förmodligen inte det heller”. Eller om man så vill “det finns inget som heter gratis pengar”.

Här följer två nedkortade exempel på hur de kan se ut. Får ni brev av den här typen är det bara att radera dem. Alternativt skriva ut dem och ha på roliga timmen i kafferummet:

Our Dear Winner,

You have won the sum of 800,000 (EIGHT HUNDRED THOUSAND POUNDS STERLING ) from BRITISH LOTTERY on our 2005 new year charity bonanza. The winning ticket was selected from a Data Base of Internet Email Users, from which your Address came out as the winning coupon. We hereby urge you to claim the winning amount quickly as this is a monthly lottery.

Failure to claim your win will result into the reversion of the fund to our following month.

You are therefore requested to contact immediately out Claims Department below quoting winning number….”

Det andra exemplet ser ut så här:

“log into our lotto home page: www.freelotto.com, FROM:THE DESK OF THE MANAGING DIRECTOR THE FREE LOTTO COMPANY:WINNING FINAL NOTIFICATION.CONGRATULATIONS!!!

We are please to announce you as one of the 10 lucky winners in the FreeLotto draw held on the 17th of febuary 2005. All 10 winning addresses were randomly selected from a batch of 50,000,000 international emails.Your email address emerged alongside 9 others as a category 2 winner in this year’s Annual FreeLotto Draw.

Consequently,you have therefore been approved for a total pay out of 1,000,000 Us Dollars (one million
Dollars) only.in order to avoid unnecessary delays and complications please remember to quote your reference number and batch numbers all correspondence”

Stora ord och inget innehåll med andra ord.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

81 kommentarer to “Grattis! Du har vunnit 1.000.000 dollar!”

 1. Anonymous on November 29th, 2006 21:30

  Hejsan!
  Stor tack för tips. Då säger jag så för att jag har fått en sån mail från “Freelotto” och där stor att jag har vunnit 1000000dolars.
  “Dragan and only Dragan will be paid $1 Million(One Million Dollars) in the Classic FreeLotto Game or other prizes.

  CLICK TO VERIFY”
  Sen när man tryker på Click to verify vill Dem att jag ska skriva min konto nummer.
  Jag hade varit på bedrägeri avdelningen i Polis station men de sa till mig att dem har inga information att nån blev fuskat av dessa “Freelotto” och att dem har kollat internationelt.
  Men tack ändå för tips

 2. JLR on December 26th, 2007 00:03

  Jag har också fått inte ett brev utan 6 brev från Freelotto, där de säger att jag har vunnit 1 miljon dolar och att jag måste bekräfta att det är jag (postadressen) senast den 26 december. De bifogar t o m namn på flera som redan har fått pengarna och andra som ännu inte har svarat. Vad jag inte hittar är något krav på att jag ska ange mitt bakkontonummer. Jag får bara en kod som jag ska bekräfta.
  Jag har inte svarat.

 3. jan on January 26th, 2008 19:32

  Fick ett brev från freelotto jag med att jag vunnit 1 mijondollar,om jag uppgav kontonr.sen
  gav jag dom mitt kontonr.så nu har dom jävlarna varit å dragit 15 dolllar av mig, trots att jag inte vill spela,eller skrivit in mej för ngt medlemskap.vilket jävla lurendrejeri.de blir till å spärra kontot å byta kort.billigt å bra.jävla skojjare.jag skulle ha stämt dom igentligen.

 4. Marlon T on January 30th, 2008 10:24

  ang freelotto, jag vill avsluta mitt konto men vet ej hur, har försökt att maila till olika e post adresser men det händer ingenting, vad oco hur sakll jag göra, går det att avpärra månads betalningen om jag pratar med min bank?? till exampel!!!

 5. Diana on February 5th, 2008 23:59

  Jag har också vunnit 1 miljon.Tur att vi här i vårt kära land är så skeptiska men man vill ju gärna tro att det skulle vara så fantastiskt.Eller hur…?Inte vill man missa chansen att man kanske skulle ha vunnit 1 miljon dollar.Jag har i alla fall spelat deras lotto på riktigt och vunnit 3 ggr på samma dag.Det står mitt namn 3ggr på deras unpayed list.Totalt tror jag att jag vunnit 1.6 miljoner dollar.Tja,det var ju tur att jag gick in på den här sidan innan jag lämnade ut mitt kontonr. ialla fall.Fast det var härligt att drömma lite.

 6. Abk on February 13th, 2008 21:27

  Hej
  Jag har också vunnit idag, en hel del och jag svarade för att jag ville se om de var ute efter kontonr. De ville ha namn och adress. fick ett mail tillbaka där jag ska betala till ett bolag som ska leverera paketet på posten och detta skulle kosta mig ca 800 engelska pund för att få min vinst på några miljoner???
  Så jag kan tänka mig att de är ute efter att man ska betala dessa800 punden och sen blir man antagligen blåst. Jag tycker att om man nu hade vunnit så mycket pengar, kan de väl skicka vinsten till din postadress eller ringa in pengarna till en bank direkt. DET VERKAR VÄLDIGT LURT OCH SÄKERLIGEN BEDRAGARE SOM LIGGER BAKOM DET HELA. Men ibland tänker man, tänk om… Det är ju väldigt frestande att vinna om man har dålig ekonomi. NÄ, jag tror inte på ngn av dom som skickar ut sådanda brev. Ha fått ett tiotal nu och jag skickar dom till mappen skräpost och sen raderar jag direkt. Skumt är det i alla fall, tycker jag.. Skulle vilja se ngn som verkligen har vunnit på detta sätt eller veta om det finns ngn som betalat frakten och verkligen fått dessa pengar???

 7. admin on February 14th, 2008 19:46

  Ok, återigen… Detta är en bluff. Det finns ingen som helst verklighetsförankring i dessa lotterier.

 8. Rolf Kandel on March 24th, 2008 09:55

  Vi har också varit med om samma sak. Du har vunnit en miljon dollar, som ska betalas ut med check, men någon check har vi inte sett till.
  Dessutom står det att “detta är inte ett skämt”.
  Man vill ju så gärna tro på detta, men varför dröjer det med checken? Skulle sitta bra med dessa pengar då skulle jag göra det och det.
  Drömma kan man ju alltid

 9. Lio on April 24th, 2008 11:18

  får ideligen sonna medelanden.och när jag ska fortsätta så måste jag spela föst då jag har spelat så kommer det efteråt upp att mitt cvv value doas not match the gilling jag har försökt att få ett svar på vad detta cvv value är men får bara tilbaks ett mail som inte svarar på min fråga finns det någott sätt att komma i kontakt med dom via tel.?

 10. Fredrik Lagercrantz on May 1st, 2008 11:05

  Jag har också testat freelotto. Det skulle ju vara gratis!(Hur kommer vinstpengar in?)
  jag är också uppsatt som (möjlig) vinnare till 100.000?
  OBS det står inte att man vunnit utan att man har chans att vinna summan.
  Man måste alltid först lämna ut kontokortsnummer och betala en administrationsavgift för att kunna få ut ev vinst.
  Jag har också försökt få kontakt med tidigare vinnare bl a i Frankrike utan att lyckas.

  Om Freelotto läser detta kan ni ju betala ut min vinst för att visa att ni är ärliga.

  Fredrik Lagercrantz

 11. admin on May 1st, 2008 16:15

  Ok, återigen… hela grejen är en bluff. Det är ett sätt att lura dig att betala in pengar. Det finns inget lotto av denna typ.

  Ge dem inte pengar. Det är en bluff.

  Igen: fast ännu tydligare:

  DET
  ÄR
  EN
  BLUFF

  Alla sjunger nu tillsammans (valfri melodi): DET ÄR en BLUUUUUFFF! Det är EN BLUUFFFFFF!! EEEEEn bluuuuuUUUFFFF!

 12. Ozman on May 5th, 2008 23:15

  Jag har också vunnit 1 miljon dollar enligt dom ja visste från första början att de var en bluff det är en bluff vi blev glada i inödan
  BLUUUUUUUUUUUUUUUUUUF………..

 13. Fredrik Lindmark on May 9th, 2008 11:05

  Tja!!

  Jag är oxå en av dom som har vunnit, men som sagt när man klickar vidare står det att man ska lämna ut kort nummer och de tre kod siffrorna på kortet, de betyder ju bara en sak….dom kan använda ditt kort hur som helst och vart som helst. Men jag tänker undersöka lite och se vad jag kommer fram till, skriver när ja vet mer, men lämna INTE ut kort nummer. Lycka till med hedrliga spel, tacka vet ja lotto på svenska spel, visserligen är ju chansen så liten att man kan säga lika liten är chansen att freelotto finns, men men…ja hör av mig!!

 14. gurra e on May 19th, 2008 10:48

  freelotto vann idag 1milj dollar tack, har vunnit 500 000 pund tidigare också men inte sett några cash! men ett tips för att slippa dessa bedragare skicka ett mail och säg att ni har kontaktat polisen och hota dem med anmälningar, jag själv hotade dom med stryk då försvann deras email adresser blixtsnabbt…

 15. gurra e on May 19th, 2008 11:03

  hej per vill fråga dig om sk slumpgeneratorer jag har torskat på dessa kort i en följd på nätpoker aa aa kk qq 1010 jj ak ak .. Jag undrar om det inte är så att potterna skall fördelas, alltså det är upp till motspelaren om han eller hon vill syna, jag vet att alla datorprogram har regler och ibland när jag vunnit en dag tex så nästa dag åker jag dit gång på gång på kanon kort helt omöjligt mattematiskt, känslan är rätt ofta precis som att jag sitter på ett kasino och spelar jackvegas har skickat mail till microgaming och vill ha en förklaring utan svar..

 16. Uno on May 19th, 2008 12:03

  Titta här för info:

  http://www.freelotto.com/faq/Faq.asp#item_1

  Om det står “Pending” vid ditt namn har du inte vunnit utan det betyder att du kan vinna en sån här summa om du spelar. Bull med andra ord – klart att du har en chans om du anmäler dig men jag tror mer på vanliga Harry Boy eller liknande då de har högre vinstchans än detta eller tillexempel skraplotter.

  Jag håller på och testar HYIP och e-valuta spel. Hemsidan som jag angivit är en sida där man kan pröva sin lycka. Det finns en del tips och trix. men kom ihåg – det är bättre att vara trädet än frukten (go figure!). Ha ett bra liv allesammans. Må lyckan stå er bi.

  // Uno ;7)

 17. jimmy persson on May 20th, 2008 01:12

  jag har vunnit o blivit betald fick en check på hela 1 dollar hmm konstigt dom skrev att jag o endast jag skulle bli utbetald en miljon eller 50 000 dollar. har gett dom kort nummer o allt o dom har dragit ca 300 kronor totalt men det visste ja att dom skulle men efter ja gått ur har dom inte dragit nåt mer men får väl spärra kortet ändå! jävla ollon men har dom blåst mig så snyggt så e dom värda att behålla mina 300 kronor

 18. annankarin on May 23rd, 2008 11:52

  dom försöker å lura mig oxå å de är inte lite envisa heller. har mailat dem och sagt att j inte har ngt kontokort för det har j inte heller, snacka om korkade. lite störigt att de inte slutar å skicka mail hela tiden.

 19. gurra e on May 29th, 2008 15:29

  hej jag skulle vilja varna för sk internet auktioner typ (bidleaders) du ringer eller sänder ett sms för 20kr st och sedan efter en viss tid om inget nytt bud kommit in så är det din bil!
  grejen är, hur enkelt som helst för dom ansvariga bara att sitta och vakta buden sedan ringa eller smsa själva tills dom har fått in så mycket pengar så dom är nöjda sedan kan dom ev låta någon eller kanske en kompis till dom själva lyckas med budet…

 20. Gull on May 30th, 2008 11:20

  Blir f-bannad.Fick ett erbjudande om att gå med i Freelotto (varför det kallas free fattar jag inte)för en månadskostnad på motsv. 90:- sv.kr.
  Vet ju att man ska akta sig för att tro på vinster i de lotterier man inte har anmält sig till (typ: Dayzers Lottery Headquarters som idag meddelade att jag vunnit 1 miljon euro) men det här gick jag på eftersom jag uppfattade det som en prenumeration (prenumererar på svenska trisslotter och det fungerar ju), blev lite misstänksam när det varje dag är dragning på väldigt höga belopp och försöker avsluta “prenumerationen” men det verkar inte gå.
  Har ett särskilt bankkonto som jag använder när jag handlar på internet (överför pengar dit inför varje köp) så det finns ju ingen risk för att jag blir ruinerad men jag blir ändå vansinnigt irriterad. Hur ska man få reda på om det finns något seriöst lotteri utanför Sveriges gränser? Är det bara bluffmakare?

 21. Gull on May 31st, 2008 11:19

  Skrev en irriterad kommentar igår ang. min “prenumeration” på FreeLotto, att jag inte kunde avsluta den. Måste ta tillbaka det jag skrev för idag fick jag en bekräftelse på att
  den avslutas och jag får dessutom en “refund”
  inom 48 timmar. Förstår ändå inte hur man kan
  utlova så höga vinster varje dag för en månads-
  kostnad på ca 90 kronor, då måste man ju ha enormt många medlemmar runt om i världen.

 22. Per åberg on July 26th, 2008 12:29

  Hej skulle vilja ha en address till free-lotto e det någon som har MAIL ADRESS?
  pER

 23. Gunilla Elgetsd on August 1st, 2008 16:20

  W H Y Y Y Y ….. do I NOOOT RECEIVE MY PRIZE … THAT I HAVE BEEN PROMISED ?????????????????????

  I WILL HAVE YOUR ANSWER AS SOON AS POSSIBLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Regards
  Gunilla Elgestad
  RattarVigsvag 124
  16272 Vallingby.

  E-mail= librarising_7@hotmail.com
  or:
  gunilla-elgestad@hotmail.com

  Regards: Gunilla Elgestad, Stockholm, Sweden.
  Mobilphone= +46 070 (ev skip the first 0..?)
  OK = +46 (0) 70 7541751

  I hope that U got ALL INFORMATIONS now, and …

  I WAIT FOR YOUR ANSWER !!!!!!!!!

 24. Gunilla Elgestad on August 1st, 2008 17:16

  WHY DO I NOOOT COLLECT MY PRIZE THAT I HAVE BEEN PROMISED ?????????????

  ARE YOU SERIOUS OR NOOOT ?????

  I WANT MY PRIZE !!!!!! NOOOOW !!!!!!!

  PLEASE ANSWER THIS AS SOON AS YOU CAN !!!!
  THANK YOU!!!!

  REGARDS

  Gunilla Elgestad
  RattarVigsVag 124
  16272 Vallingby
  SWEDEN

  E-MAIL= Librarising_7@hotmail.com
  or
  gunilla_elgestad@hotmail.com

  Mobilphone= + 46 (0)? 70 7541751.

  MY PINCOD IS = 100674015
  MY USERNAME (PASSWORD) IS= 10446
  My USERNAME IS = 40269606

  IS ALL THIS CLEAR TO YOU ?????
  THANK YOU !!!!!!!

  Stockholm 1 AUGUSTI 2008.

 25. Gunilla Elgestad on August 2nd, 2008 11:09

  Tag omedelbart BORT mitt brev till FREELOTTO från denna sida !!! PLEASE!!!
  Det var INTE MENINGEN att det skulle komma till “Offentlighetens kännedom” !!!!!
  Jag skulle skicka det till FREELOTTO!!! BAARA!!!

  Mvh/ Gunilla Elgestad

  Stockholm den 2 augusti 2008.

 26. jamal mohammed aljakhbir on September 5th, 2008 00:22

  jag grates 2008 freelatta

 27. johnny on September 15th, 2008 20:08

  nice

 28. johnny on September 15th, 2008 20:10

  i think i wone ?

 29. ingalill on September 28th, 2008 08:08

  hej.. har oxå vunnit mycket pengar. skulle klicka vidare för att lämna uppgifter och gjorde så. men fyllde aldrig i kontonr eller kortnummer. där slutade liksom sidan. det gick inte att komma vidare utan att fylla i de uppgifterna. men meddelanden om att ha vunnit mer pengar kommer hela tiden. det går liksom inte att kontakta free-lotto utan det är rundgång på deras sidor men OJ!.. vad jag vinner pengar. bara att ta bort post från dem utan att läsa. mvh ingalill

 30. Gustaf on October 3rd, 2008 20:53

  Förstår inte hur man kan vara så dum att man går på detta. Vem som helst vet att man inte kan lita på sådana här grejer, man behöver ingen expert för att lista ut att det är bedrägeri det handlar om. Det räcker bara att se formuleringen av brevet och den dåligt gjorda Pop up reklamen på nätet så förstår man hur falskt detta är. Ta detta inte personligt!

 31. akram kader on October 5th, 2008 15:32

  hej jag hettar akram kader ar det sant att har vånt en miljon dollars kontakt 0703320752

 32. johnny on October 28th, 2008 16:52

  jo-jag-har vunnit

 33. LARS on November 3rd, 2008 12:17

  HEJ,BARA ATT GÖRA EN POLISANMÄLAN PÅ FREELOTTO.com
  juridiskt sett..har man ett sklriftligt dokument
  och en check där det står namn på den som har ställt ut check till undertecknade,så skall man också kunna kräva det belopp som checken avser
  hört att det existerar en riktig freelotto också
  någon som vet…-

 34. björn on November 18th, 2008 00:48

  jag har vunit en miljon från freelotto undrar sa flundra

 35. hans westregård on December 23rd, 2008 21:49

  fy fan vad jag är rik
  som tur var har jag råkat ut för samma sak i ett
  engelskt lotteri

 36. Kim on December 25th, 2008 22:39

  Okej, Freelotto fungerar så här. Det är som ett vanligt lotto spel, där dom lockar dig med att säga att du redan har vunnit 1 miljon dollar! Detta är inte bedrägeri då du faktist har större chans att vinna här än på något lotteri som finns i sverige. Det kostar 15 dollar i månaden att vara med, och då är det dragningen 1 gång om dagen där dina nummer kan vinna.

  Om man ska spela på lotto är detta det perfekta ställlet att spela på, eftersom dom har 4.7 miljoner spelare som det dras 15 dollar ifrån varje månad… Det är övervakat av det internationella lotto tillsynet och är helt lagligt.

  Det dumma dom har gjort (eller smarta) är att dom har gått ut med marknadsföring via Email, och eftersom det finns otroligt mycket skräp mail nu för tiden är det bästa sättet att få nån att öppna mailet genom att skriva att folk redan vunnit… Men när man läser det finstilta står det också att det inte är så det har gått till.

  Så gillar du att spela på lotto, är detta det bästa stället att spela på!

 37. Elisabeth Eskilsson on December 31st, 2008 08:56

  Hej, jag har blivit miljonär flera gånger om med free lotto, de har skickat vinstlistor och pågående dragningar i 6 mån. nu. Vet inte hur jag ska få stopp på det. Har en gång fått ett maiö där de vill ha kontouppg. mest handlar det om mitt pin.nr. men klickar alltid bort det dp det kommer. Nu ska jag svara senast 2 Jan.
  har blivit så trött på dessa brev.
  MVH Elisabeth

 38. cecilia lundblad on December 31st, 2008 20:05

  Hej! Har fått ett meddelande från Freelotto att om jag bekräftar pinkoden och vinstutbetalningsdirektiv, så vinner jag 1 miljon us dollar eller andra vinster. Man är ju med i många dragningar. Jag undrar om någon mer har fått sådana brev, om de har fått vinsten/vinsterna eller om det är bluff. Hur gör man om man vill gå ur om det skulle visa sig att det är bluff?

 39. pet on January 19th, 2009 19:46

  Hej Per Hellqvist… och Kim… Är detta verkligen en bluff? Enligt Kim så är det ett helt legitimt lotteri, övervakat av internationella lotteri tillsynen (vad nu det är för något!?!)
  Kim- Var har du fått reda på dina uppgifter om freelotto? Har sökt på nätet för att kunna få bekräftelse om vad du sa, men inte hittat något?
  Har dessutom INTE hittat NÅGON som verkligen vunnit på freelotto.. (Har sökt på de namn som nämns som vinnare – vilka troligtvis är påhittade). Men om det är som du säger Kim så borde det finnas sådana uppgifter att få tag på.
  Man kommer för övrigt inte i kontakt med någon ansvarig när man försöker ringa till dom… Ska enligt uppgift finnas någon representant här i sverige, i norrköping tror jag, men har inte hittat denna ännu. Kanske du vet..?
  ….eller Per kanske vet?
  Tacksam för svar på detta!

  Tack på förhand

 40. pet on January 19th, 2009 19:54

  Lite tillägg till föregående inlägg:

  Läs och begrunda!!

  http://thorisson.com/sida162.aspx

  Kan nog svara på de flesta frågor kring freelotto.

  Kim – du borde kolla in denna sida!

 41. remi on January 20th, 2009 21:08

  Hej! Har fått ett meddelande från Freelotto att om jag bekräftar pinkoden och vinstutbetalningsdirektiv, så vinner jag 1 miljon us dollar eller andra vinster. Man är ju med i många dragningar. Jag undrar om någon mer har fått sådana brev, om de har fått vinsten/vinsterna eller om det är bluff. Hur gör man om man vill gå ur om det skulle visa sig att det är bluff?jag har fåt ett meddelande från FBI

 42. Mattias on January 23rd, 2009 11:11

  jag fick nyss ett mail att jag har vunnit på free-lotto som jag har vart med i men jag undrar om jag verkligen har vunnit 1000000 + 10000 +300 dollar men jag undrar ju om det kan vara sant verkar för bra för att vara just sant

 43. Tobias on February 5th, 2009 16:19

  “och det garanterar att när du skickat in den vinnande anmälan i enlighet med FreeLottos regler och med den bekväma F.A.S.T-servicen eller den kostnadsfria anmälan online kommer Tobias (efternamn) och endast Tobias (efternamn) att utbetalas en miljon USD i det klassiska FreeLotto-spelet eller få några andra priser.”

  Något annan som fått det samma?

 44. rima on February 6th, 2009 00:08

  hej jag
  har med fått en sån mail att jag har vunnit=/// nåt konstigt är det ofta man kan vinna bara så utan att göra något???
  men vd ska man göra???? hur kan man veta om man ar vunnit?? eller inte

 45. Maria on February 13th, 2009 02:33

  Hej alla skeptiker:)

  Som Kim sa så är det helt lagligt, men när man vinner så måste man läsa det finstilta.

  Det är där det står.. eller anndra priser!

  Jag har varit med i Free lotto i 3 år! De jobbar mycket med föreningar å prövar att få folk till å spela mera på nätet.

  Jag har vunnit 5 gånger men bara mindre summer tyvärr. De gånger jag har vunnit har jag ofta donerat pengarna till föreningar för eller emot tex. barn misshandel, utrotningshotade djur mm.

  Jag har även begärt att få mitt pris överfört till min bank, bara för att se om det fungerade å det gör det, jag fick mina pengar:)

  Man lever ju alltid på hoppet att vinna det stora priset;)!

  Hoppas ni har fått lite mer svar, ni som är skeptiska. Undrar ni över något kan ni alltid skriva en liten rad på denna sidan. Jag ska göra vad jag kan för att hjälpa er med era frågor.

  Mvh Maria

 46. Louise on February 16th, 2009 21:48

  Man vinner inte utan att man på något sätt deltagit… det gäller lotteri, och livet…

 47. David on February 25th, 2009 02:08

  Vill inte vara allt för taskig, men påfallande många inlägg på denna sida är i tonen, men tänk om… Vilket gör det lite svårt att inte dryga sig, även om bloggförfattaren gör sig ytterst för att inte vara det.

  Det borde vara självklart för alla med en dator att: DU VINNER INTE NÅGRA PENGAR OM DU INTE SPELAT PÅ LOTTO; och oftast inte ens då. Vänd på en vanlig trisslott och kolla sannolikheten att vinna 25 tusen i månaden och gör sedan matten vad sannolikheten är att du vinner utan att ens ha spelat.

  /David

 48. sven-erik pettersson on March 8th, 2009 19:41

  jag tror att jag har tur

 49. sven-erik pettersson on March 8th, 2009 19:54

  jag hoppas det är sant

 50. ulrika gustafsson on March 26th, 2009 03:20

  har fått flera uppmaningar att lämna ut mitt bankkortsnummer för att få ut vinst. förstår inte riktigt hur man gör för jag fyller i check, men då händer inget. ni som fått pengar utbetalda hur har ni gjort. vill inte lämna ut mitt kortnummer

 51. Steve Lagneteg on May 17th, 2009 08:53

  Jag får också dessa erbjudanden 2 st varje dag, ett skrivet på engelska och ett på svenska. Tänkte till en början svara, men förstod att det var en bluff när jag måste lämna ut mitt kontonr.
  h. stelag

 52. Mats on July 17th, 2009 05:57

  jag har oxå fått det.. men jag gick med i det fri villigt å nu har jag då fått några mail. men det senaste va lite annorlunda… bifogar det här… det står att jag är berättigad till den summa som står bredvid mitt namn,,

  OBS! Mats Jalo. Var uppmärksam . Över 59,659 priser ska delas ut av belopp upp till 10,000,000.00 USD, vilka är garanterade för utdelning till vinnarna i Prisserie IV under denna månad. För att bekräfta de priser som du har outbetalda ska du klicka på priset bredvid ditt namn nedan. Checker är garanterade för utskrivningen och mer än

  $86,000,000.00 U.S.D.
  har redan delats ut!
  Detta är ett formellt meddelande om vunna och pågående priser!

  Jag har glädjen att presentera detta officiella meddelande åt dig som bekräftar prisutdelningskommitténs nominering av Mats Jalo som garanterad vinnare när den vinnande anmälan har skickats in. Det här är inget misstag. Så länge som du skickar in den vinnande anmälan i enlighet med de officiella reglerna för FreeLotto är du garanterad denna prisutdelning.

  Mats Jalo du trodde säkert att detta aldrig kunde hända dig, Mats Jalo, i västragötaland se skulle VINNA ETT STORT KONTANTBELOPP. Men det är helt sant: ALLA kontantpriser som vinns i FL PRISSERIEN IV, är 100 % GARANTERADE att betalas ut till de bekräftade vinnarna.

  Titta bara på några av de priser vi redan delat ut i Prisserien I till IV, över 86,000,000.00 USD och vi kommer att dela ut ytterligare 59,659 priser denna månad. Över 337,800,000 USD kan vinnas.

  PRISSERIE IV AKTIV
  Namn Delstat/Region Land Belopp Status
  D. Kirsten Roodepoort South Africa $50,000 Vunnit och betalt
  R. Khan Punjab Pakistan $1,000,000 Vunnit och betalt
  D. Rozanski Oklahoma United States $50,000 Vunnit och betalt
  M. S. Torremolinos Spain $100,000 Väntar på publicering
  N. T. Athens Greece $100,000 Väntar på publicering
  M Jalo Vedum se $100,000 Pågående
  M Jalo Vedum se $1,000,000 Pågående
  M Jalo Vedum se $50,000 Pågående
  TOTALT BELOPP FÖR SERIE IV: 1 300 000 USD FRAM TILL IDAG, PLUS 337 800 000 USD SOM KAN VINNAS UNDER DE

 53. Nettan on July 17th, 2009 22:08

  Gick precis med i Freelotto (btw: Dom har ett meddelande på sin sida om att det skickas up scams i deras namn) mest för skojs skull. Brukar driva scam mail så långt som möjligt bara för att slösa deras tid.

  Om Free Lotto är legimt som nämnts ovan och jag vinner så är det ju bra. Men jag ser det som en rolig grej. Något att leka med när dottern sover

 54. zizzi on August 9th, 2009 07:17

  hej.
  Jag var med i en “tävling” på facebook och VANN stod det, skickades över till freelottos sida (facebook sammarbetar troligtvis med dom? kanske därför facebook är gratis?hmm) och registrerade mig.

  har sammanlagt fått 15-20 mail hittills, ca 1-2 per dag.

  I de första mejlen står det om man läser väldigt noga, och läser ALL text + villkor, att man är garanterad att FÅ EN CHANS att vinna (i mitt fall 2 miljoner dollar sammanlagt)

  /eller att man har en chans att vinna pengarna ELLER andra PRISER dvs kan vara skräpsaker osv.

  Jag har tidigare fått både nigeriabrev och diverse liknande saker, så jag funderade på om detta nu kunde stämma eller om de var en bluff, eftersom det gick genom facebook!.

  När man klickar sig vidare för att bekräfta pinkoden man blivit tilldelad, står det att man kan välja att bekräfta genom F.A.S.T play lr vad det hette, och då kostar det 149 kr i månaden lr liknande.

  ELLER anmäla sitt deltagande genom hemsidan, kostnadsfritt, vilket jag inte lyckades med.

  Gav inga kontouppgifter eftersom det verkade inte seriöst.

  mejlade en gång och frågade varför det kostar pengar att anmäla sig när det står att man kan göra det gratis. fick inget svar.

  och när dom skickade påminnelser varje dag så verkar det ju definitivt att det är bluff!

  i vanliga fall så förlorar man ju chansen/pengarna i ett vanligt lotteri/spel om man inte är aktiv.

  I dom senast mejlen så ändrade dom mer och mer, på layouten, på texten, på allt. provade vilket sätt som skulle locka med mig att delta? dessutom i det sista mejlet som jag fick imorse som jag inte hunnit slänga, läste jag igenom det ännu en gång och texten som är ändrad till att låta bättre är att nu står det ATT JAG ÄR GARANTERAD ATT VINNA DEN SUMMAN.
  ja eller hur..

  så varför verkar dom så angelägna av att bli av med sina pengar dom så “frikostigt” delar ut?.

  Dom Lurar Folk!
  Sprid ut till dom ni känner så ingen blir lurad och skänker iväg sina pengar till dom idioterna !

  tack för mig =)

 55. sting on August 15th, 2009 01:14

  Om någon kan hitta minsta lilla uppgifter om FREELOTTO på nätet,land,gatuadress, anställda, VD, Ekonomiansvarig, skatteuppgifter, företagsuppgiter, adress, telefon osv så kanske det finns i riktiga världen…MEN som sagt var om någon hittar det…nä trodde inte det…Ja ja… Låt piratpartiet ta hand om dom, skratt.

  man kan alltid önska sig pengar men de kommer aldrig gratis, det är möjligt att det är ett riktigt Lotteri men med jävligt taskig marknadsföring som inte riktigt går hem hos oss blåögda svenskar. Så som tumregel, för att vinna en spänn får man betala minst det samma, enkelt o bra.

  Och om någon mot all förmodan har vunnit, grattis…men nä…tror inte det, möjligtvis M.Purjulök i Pun Tan Han in i Pirri pirri…

 56. Sting on August 15th, 2009 01:18

  Jo en sak till som ni bör veta, det finns en sjuhelvetes massa virus o maskar på Freelottos alla sidor….

 57. Sting on August 15th, 2009 01:26

  http://thorisson.com/sida162.aspx

  är en sida som ni bör läsa! Klipp ut o klistra in så kommer ni rätt. Sorry duds inga vinster

 58. NILZON73 on August 16th, 2009 19:11

  Får ett par meil i veckan av Freelotto där jag vunnit olika belopp mellan 300 -10000000 dollar! Är ju en bluff men man borde väl kunna organisera ett åtal mot dom som är ansvariga för websidan. Det är ju ett massbedrägeri över hela världen så dom drar ju in massor med pengar! Någon måste stå för ett konto där pengarna skickas till, den jävelen borde klämmas åt. Givetvis så behövs en advokat! Exempel om alla drabbade i Sverige hade skänkt en tjuga så hade man nog kunnat anlita en advokat så hade tagit tag i saken och kunnat spåra vart pengarna tar vägen och kunnat åtala den personen iallafall fast dom säkert är många fler. Om det är i Usa som kontot ligger så är det ett grovt brott som ger många års fängelse. Med nya lagar så kan dom inte gömma tillgångar utomlans längre! Så om någon har tid och lust så kan vi organisera oss för att försöka stämma dom ansvariga och kanske få lite pengar ändå!!

 59. NILZON73 on August 16th, 2009 19:19

  Du som har blivit lurad av Freelotto, altså dom dragit pengar från ditt konto hör av dig till mig har en lösning hur vi kan spåra dom! nilzon73@hotmail.com

 60. Albin on August 27th, 2009 22:33

  jag får med brev att jag har vunnit några miljoner dollar! du har vunnit 3 miljoner usd din pin kod är 1430777 skicka in ditt banknummer addres och personummer för att få din vinst utbetald FACK YOU free lotto!

  jag är med på att sätta ditt dom jävlarna som håller på med den där jävla sidan och jag kan inte få dom att sluta skicka medd till mig heller vad ska jag göra? plz hjälp :)

 61. tauno mattsson on September 13th, 2009 10:05

  hej fins det några i swerige som är med i ledningen på free lotto får brev på swenska nu har vart med tre år på free lotto men nu börjar jag få på swenska har ävwn pratat med folk i canada och usa och dom påstår att free lotto inte är någon bluff att det är hur mycke folk som helst som spelar men är det en bluff vem i swerige är med i ledningen måste va någon troligen någon som hjälper dem som får pengar själv mvh en som undrar

 62. Nett on September 16th, 2009 07:47

  Hade skrivit en jättelång post som bara försvann när jag försökte skicka den…Dum sida det här
  Orkar inte skriva om allt det.

 63. NILZON73 on September 17th, 2009 14:26

  Tjena alla miljonärer, som alla drabbade har förstått så är vi många lurade men meila FBI och klaga http://www.fbi.org översätt sidan till svenska så blir det lättare att hitta (leave a tip) såna människor som lever på att lura andra förtjänar att sitta inlåsta. Det är ju ett bedrägeri i stor skala som dom är förmodligen intresserade! Väntar själv på svar därifrån för jag vill åtala freelotto så man får hoppas på det bästa. Man kanske blir miljonär ändå men har svårt att tro det. Hör gärna av er om ni vill joina åtalet om det blir av. nilzon73@hotmail.com

 64. kimmo forssell on September 19th, 2009 08:36

  vem har inte vunnit? bifogar nåt mail jag fått

  RESERVE BANK PLC UNITED KINGDOM.
  International Transfer Unit.
  Garfield Towers , Mapples Close,
  London,RW5 82HT,United Kingdom.
  E-mail: customerservice-reservebnk@london.ir
  Fax :+44-870-974-8803

  Tell:+44-750-1980-858 Direct Call
  RESERVEBANK®: International Transfer Unit.

  16/09/2009

  Dear Valued Customer: Kimmo Forssell.

  Respective Customer, The BANK received your MAIL in regards your Funds Transfer. Note that you are requested to forward to the BANK some Information for us to Confirm the Existance of your Funds and Verify you are the right Beneficiary of the Said Funds.

  Your Name,

  Your Phone Number,

  Contact address and a Scanned Copy of your Proof of ID.

  As soon as we receive this Details you would Be Acknowledge in regards to Transferring your Total Funds.

  Thanks for BANKING with RESERVEBANK PLC UNITED KINGDOM.

  Yours faithfully
  JAMES NIEMAN (MR.)
  Chief Accountant/Account Director.
  CC: GENERAL MANAGER (RB Plc UK).

  OFFERS RESERVE BANK PLC UNITED KINGDOM.
  ===============================================================
  Home internet online transfer:
  ===============================================================
  Alternative methods of payment:
  ===============================================================
  Reserve Bank Account Service:
  ===============================================================
  Copyright © 2009 RESERVE BANK PLC UNITED KINGDOM.
  ===================================================================================
  Confidential From Reserve Bank UK .
  This email and any files transmitted with it are confidential and intended Solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. Dissemination, distribution or copying of this e-mail or the information herein by anyone other than the intended recipient, or an employee or agent Responsible for delivering the message to the intended recipient,is Prohibited.
  ====================================================================================
  © Reserve Bank PLC UK 2009.

  har även fått kopia på vinst certifikat

  now begin the final step of the claims process, which is the couriering of your won prize to you. With regards to this, there are three options open to you, you are required to select the most convenient of the three below.

  Courier of your winning cheque to you via any of this channel listed below:

  DHL

  Mailing: $550.00
  Insurance: $380.00
  Vat: $350.00
  TOTAL: $1280.00
  24 HOURS PREMIUM DELIVERY

  UPS

  Mailing: $420.00
  Insurance: $360.00
  Vat: $300.55
  TOTAL: $1080.55
  48 HOURS ECONOMY DELIVERY

  FEDEX

  Mailing: $380.00
  Insurance: $300.00
  Vat: $200.55
  TOTAL: $880.55
  72 HOURS ECONOMY DELIVERY

  Very Important Notice:The Delivery Charges cannot be Deducted from your winnings, and also the Delivery charges are to be Paid by you.This is in accordance with section 13(1)(n) of the National Gambling Act as adopted in 1993 and amended on 3RD July 1996 by the constitutional assembly.This is to protect winners and to avoid misappropriation of funds and win Situaitions.

  Please respond to this email by making a selection from the three options above. Also attach a scanned copy of either your driver’s licence, international passport (photo page) or any other legally identifying document.

  Send your response to indicate your option within the next 24hrs, so that delivery of your winnings cheque to your residence can be effected immediately without delay.

  Once again, Congratulations

  Your prompt response will be of good help to you

  KIMMO FORSSELL YOUR WINNER CERTIFICATE.JPG

  Svara
  Svara alla
  Vidarebefordra
  Nytt
  |
  Ta bort
  Skräppost
  Ej skräppost
  |
  Markera som ▼
  olästa
  lästa
  NätfiskeFlytta till ▼
  Inkorgen
  Skräppost
  Utkast
  Skickat
  Borttaget|
  Töm

  |

  © 2009 Microsoft Sekretess Användningsvillkor Konto Feedback

  {0}
  Markera som läst

  Markera som oläst

  Ta bort

  Skräppost

  Ej skräppost

  Skriv ut

  Visa meddelandekälla

  Meddelandet är för brett för att rymmas på skärmen. Visa hela meddelandet

 65. jane on September 29th, 2009 13:28

  hej jag fick väldigt många medelande innan jag lämnade ut mitt kredit kort nr.sedan efter när jag lämnade alla upgifter som krävdes för att vara med f.a.s.t som man får spelad automatiskt.När jag fyllde upp allt.fick jag några brev varja dag sedan slutade det .så det vart inte som de hade sagt .Det gör mig att inte tror på de mer.Tänkker lägga ned med det pga all falska medelande som lockade mig ditt,Var rädd om er

 66. ronnie hansson on November 7th, 2009 03:12

  har ochså gått på deta en gång,,
  det som hände var att dom drog femton dollar från mitt konto sen satte jag en spärr ..
  en samk jag tycker e att polisen borde sätta mer resurser på att ta bort såna sidor på nätet istället för att haffa vanligt folk som kanske laddar ner ett album då o då för att ha i sin mp3 eller se en film mitt i natten hemma ,, liksom , men nej dom jagar småfisk när dom borde ge sig på de stora och dom som tjänar pengar på folks hopp och drömmar,,

 67. Anders Lindesvärd on November 17th, 2009 13:01

  Läs om bedrägliga avsikter från illegala promotorer/agenter om bl.a.FreeLotto på

  http://www.consumerfraudreporting.org/lotteryscamFreeLotto.php.

  The prize promoters ask for a fee (for
  administration, “processing”, taxes, etc.) to be paid in advance. A legitimate lottery simply deducts that from the winnings! Betala aldrig avgifter av varje slag i förväg och som inte dras av vinsten!

  Anmäl dina misstänkta email med oäkta mottagna formulär till

  CFR2008A@ConsumerFraudReporting.org

  Mottagna formulär kan analyseras som oäkta på hafsig grafisk uppbyggnad, felaktigheter i det engelska språket, irrelevanta juridiska formuleringar.

  Western Unions säkerhetsavdelning avråder på det bestämdaste att göra förhandsutbetaningar av begärda avgifter till lotteripromotorer som sägs vara en förutsättning för att vinstutbetalningar ska kunna ske.

 68. Cicci on January 11th, 2010 17:09

  Har fått liknande brev från Euro Million Lottery, där vill de dock att man ska skaffa ett konto i en Nederländsk bank för att få ut “vinstpengarna”..

 69. Roger Lindmark on July 18th, 2010 18:36

  Hej!

  Jag fick idag ett meddelande i facebook att jag hade vunnit 2087 usd ifrån Freelotto, men jag tordes inte öppna det. För jag tyckte det verkade lite konstigt med det hela eftersom jag inte är med i lotteriet. Så jag undrar vad är detta för ett lotteri egentligen ??????????

 70. DZENETA on August 23rd, 2010 23:35

  tur att det finns sån här sidan,STORT TACK FÖR ALLA SVAR FÖR DET HAR JAG RÅKAT UT OXÅ.NU VET JAG ATT DET FINNS EJ GRATIS PENGAR UTAN MAN SKA JOBBA FRAM SEJ TILL DEM.

  KÄRA MINA STORT TACK

 71. Jag fick ett brev: ”Jag behцver din samarbete..,” « Emil Isberg on January 25th, 2011 23:06

  […] lite inombords, eftersom den enda viktminskning som går att garantera innebär amputation. Viss skräppost är också ett klart lagbrott som man borde anmäla, men eftersom Polisen inte har resurser för att kunna utreda sådana brott […]

 72. Peter Maspers on February 6th, 2012 11:00

  Jag har oxo fått ett SMS meddelande från +447870889755 om att jag har vunnit 2 miljoner pund IN THE FREE LOTTO MOBILE PROMO UK.
  För att få ut pengarna skulle jag E-maila till frit-eml@hotmail.com . Naturligtvis så svarar jag inte på denna typ av “nigeriabrev”.
  Detta är det tredje “blåsningsförsök” som jag fått, det första var från Gambia där det stog att jag vunnit 25 miljoner pund och det andra från en negress i London som måste ha en man för att få ut sitt arv. Tjena!

 73. abdulaahi suhur on March 24th, 2012 15:03

  jag vill vinna för jag åka på semester med mina färeldrar. snälla

 74. åke edlund on June 9th, 2012 01:09

  finns det någon som har betalt in tex 400 pund för att få 2 miljoner dollar och verkligen fått pengarna.

 75. Gunnar on October 8th, 2012 10:43

  ..nu har de börjat skicka SMS också. Jag hade, utan att ha gjort ett dyft, “vunnit” £1.000.000 på mitt telefonnummer. Vid närmare granskning skulle det kosta mig £600 för att “få”: ny telefon, laptop och en check på £i.ooo.ooo hem till dörren – vem f-n tror på sånt???

 76. Maria on February 15th, 2013 17:00

  Hej jag har fått ett ett sms 13/2 -13 där jag vunnit
  1.000.000 pund på mitt telefonnr.
  märkligt jag har inte spelat på freelotto!
  nu undrar jag vem sänder ut dessa sms?
  där kom även med, ett telefonnr. +447585331697
  som man kan ringa till, jag kollade varifrån
  +44 kom ifrån det visade GB. och Irland har samma
  landsnr. hur ska jag veta att det finns seriös
  freelotto spel?

 77. Bert Bengtsson on February 21st, 2013 16:14

  Jag vann 200000 dollar men när jag betalat frakten som det stod på den runda thing som är eder varumärke och allt där var klart och jag sänt in kvittot på betalningen och ficksvart att torsdagen där på skulle de komma till mig i Sverige med paketet Men då fick jag ett mail om Skatt skulle betals in först.
  För mig här i Sverige är detta fel för det skulle varit upp taget på samma ställe som frakten var
  och när jag på tala det blev de för danna de och arg på mig . Jag upp lever mig som lurad nu kan de inte förstå att skatt skulle de tala om från start Nu har jag bätt dem sända min 5500 kroner som frakten kostar samt 100000 kr som böter för de lura mig Va´d Gör Jag nu blev utfattig på detta

 78. Bert Bengtsson on February 21st, 2013 21:08

  Varför får ja inte till baka min inbetalda pengar när jag ej får vinsten

 79. Göran Dahlgren on February 25th, 2013 10:49

  Jag har fått ett sms som lyder: “Your mobile number is a lucky winner of £1.000.000.00 Pounds with draw No: “ett nr”. For claims, email freeprm 2288@hotmail.com” Avsändare +4475544883791. Det verkar mycket märkligt eftersom jag inte köpt någon lott, men eftersom dom tydligen vet mitt telefonnummer så är det ju lätt att ta reda på mitt namn också, så då är det ju bara att skicka pengarna, jag kan inte tänka mig att det ligger någon sanning bakom det här.

 80. Får man luras med lotterivinster? « Youtubes bästa klipp – topplista vecka/månad/år on July 15th, 2016 10:33

  […] glömma bort att bedragare är väl medvetna om hur gärna vi vill vinna. Det cirkulerar gott om bedrägeribrev där man får veta att man har vunnit stora pengar. Får man den här typen av mejl så ska man […]

 81. play here on May 21st, 2020 16:05

  play here

  Grattis! Du har vunnit 1.000.000 dollar! | Säkerhet & Sånt

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.