Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Ännu en årsdag

26 Jan 2005

Idag är det ett år sedan W32.Mydoom.A@mm började spridas. Det är det värsta utbrottet av en masspostande mask (hittills). Förutom e-postandet så startade masken även en DDoS-attack mot www.sco.com. Det var inte uppskattat. Bakgrunden till attacken var förmodligen SCO’s mindre lyckade uttalanden i vissa licensieringsfrågor.

Tittar man på Svenska Viruslistan för v5 2004 ser man hur stort problemet verkligen var. Den sprang den direkt upp på förstaplatsen på topplistan med hela 96.7%. Det har inte hänt vare sig förr eller senare. Topplista för Januari 2004 visar att Mydoom.A stod för hela 81.3% av de inrapporterade på topplistan. Smått otroligt….

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.